”Lite chockerande nyheter”

Publicerad:
Uppdaterad:
Florence Schelling blir ny sportchef i Bern.
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Florence Schelling blir ny sportchef i Bern.

HOCKEY

Florence Schelling sticker ut.

Den tidigare SDHL-målvakten har som första kvinna blivit sportchef för ett herrlag på toppnivå.

– Lite chockerande, säger Bern-backen Calle Andersson.

Schweiziska storklubben Bern gick i dag ut med att Alexander Châtelain petas som klubbens sportchef, han ersätts av Florence Schelling. 31-åringen, som stod i Linköpings mål i tre säsonger innan hon avslutade spelarkarriären 2018, blir första kvinnliga sportchef för ett herrhockeylag på högre nivå.

– Det är lite chockerande nyheter att Châtelain fått gå, jag har inte fått någon personlig information om det, jag såg det på vår hemsida, säger Berns back Calle Andersson till Sportbladet och fortsätter.

– Hon är ganska ung, det är uppfriskande med nytänkande. Jag vet inte mycket om henne, jag får först och främst prata med henne. Jag hoppas att hon får ihop något bra av laget igen.

Schelling inleder sitt nya jobb efter påsk. Till en början kommer hon endast jobba halvtid på grund av en skidolycka förra vintern där hon fick en fraktur på ryggraden, stegvis ska hon arbeta mer.

”Nytt perspektiv”

– Vi kom till slutsatsen att Florence är personen vi letar efter och vill ha. Hon är ung, färsk och kommer med ett helt nytt perspektiv som kan bryta existerande strukturer, säger Berns vd Marc Lühti till klubbens hemsida.

Under spelarkarriären tog Schelling två SM-silver med Linköping, och ett OS- och ett VM-brons med Schweiz. Hon blir nu sportchef för en klubb som allt jämt är regerande mästare eftersom årets slutspel, som Bern dessutom missade, ställdes in med anledning av coronaviruset.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN