Detroit missar slutspelet – rekordtidigt

”Det har varit ett långt år”

Publicerad 2020-02-22

Red Wings förlorade mot NY Islanders med 4–1 och nu har de ingen teoretisk chans att nå slutspel.

NEW YORK. Detroit Red Wings slog ett mindre smickrande rekord i natt.

Med förlusten mot New York Islanders är de även i teoretisk mening de borta ur slutspelsdiskussionen – trots att långt mer än en månad av grundserien återstår.

– Det har varit ett långt år, suckar danske veteranen Frans Nielsen

Att Detroit Red Wings inte kommer att kvalificera sig för Stanley Cup-slutspelet har förstås i praktiken stått klart ända sedan mitten av oktober.

Det gamla storlaget från Michigan gör en rekordusel säsong, har bara vunnit 15 av 63 matcher, sitter med en med en målskillnad a’ minus 108 (!) och befinner sig femton poäng bakom närmaste konkurrent, LA Kings, i botten av tabellen. Upp till playoff-strecket är det 39 poäng. I ett tvåpoängssystem.

Ändå sved 4–1-förlusten mot New York Islanders på Long Island i natt extra mycket.

För den innebar att det är kört även i matematisk mening – trots att det inte hunnit bli mars ännu.

Så tidigt har ingen blivit eliminerad sedan Gordie Howe befann sig i målbrottet.

– Det finns inget att säga om det. Jag har inga kommentarer, säger unge stjärnan Dylan Larkin till Detroit Free Press.

Danske veteranen Frank Nielsen är inte mycket mer talför.

– Det har varit ett långt år, suckar han.

– Man försöker vara professionell och gör det bästa av situationen. Men det är inte roligt varje dag.

Islanders – som fick se Jordan Eberle fullborda ett hattrick – bröt med segern en fyra matcher lång förlustsvit och håller tills vidare undan i slutspelsracet.

Det började väldigt bra för Mikael Backlund och Calgary hemma mot Boston.

”Mickis” gjorde två direkt i matchstarten och efter tre och en halv minut hade flammorna 3-1-ledning.

Men Bruins är brutalt starka, vände och vann till slut med 4-3.

De har nu vunnit fem raka och leder den östra konferensen med tio poängs marginal.

Rasmus Andersson och Elias Lindholm hade varsin assist för Calgary.

Edmonton Oilers hade en liknande upplevelse hemma mot Minnesota. De hade ledning med 2-1 och 3-2 men fick till sist stryk med 5-3.

Victor Rask assisterade till ett av Wild-målen.

Regerande mästarna rullar igen. De tog tredje raka segern genom att klappa till formstarka Dallas med 5-1 i natt. På bortaplan.

Alex Steen inledde slakten med sitt sjunde mål för säsongen redan efter knappt sex minuter.

Colorado Avalanche kanske inte behöver hjälp av Henrik Lundqvist, trots allt.

Pavel Francouz – den tjeckiske keepern som just nu får ta huvudansvaret i skadade Philipp Grubauers frånvaro – höll de facto NHL-karriärens första nolla i nattens bortamatch mot Anaheim.

Och det var absolut nödvändigt det, för hans lagkamrater mäktade inte med mer än ett mål framåt, inprickat av J.T Compher i andra perioden.

Avs vann således med ynka 1-0.