Luleå är klart för CHL-final efter att ha besegrat Frölunda.

Brendan Shinnimin blev hjälte i den långa straffläggningen.

– Nu har vi chans att vinna mästerskapet, säger han i SVT.

Frölunda HC
Luleå HF

Domaren kritseras – hjälper han Joel Lundqvist vid tekningen?

Frölunda har spelat fem CHL-finaler sedan turneringen gjorde debut 2015.

I kväll kunde göteborgarna bli klart för klubbens sjätte final. Men i vägen stod Luleå som ville annat.

Blev hjälte

Norrbottningarna, som vann turneringen 2015, kunde avgöra rysaren i straffläggningen sedan Brendan Shinnimin lurat ner Lasse Johansson och blivit hjälte i en lång strafflängning som krävde 16 straffar.

PLUS: Stjärnans förvandling: ”Har aldrig känt mig så genomtränad”

– Det var en jäkla match. Det är exakt så man vill att en avgörande match ska vara. Det var en bra match. Nu har vi chans att vinna mästerskapet. Vi ska vinna för våra fans, säger han i SVT.

”Otroligt frustrerande”

Den första matchen förra veckan slutade 2–2 i Frölundaborg och i dag följdes lagen upp till 3–3 efter att fyra mål fallit i mellanakten.

Petteri Linbohm klev fram och kvitterade Luleås ledning i upptakten på den tredje perioden och tog matchen till en oviss förlängning och sedermera straffläggning.

– Otroligt frustrerande, man vill gärna spela en final, säger Nicklas Lasu på Frölundas Twitter.

Final 18 februari

I CHL spelas förlängningen i tre-mot-tre i tio minuter. Är det inte avgjort då blir det straffar.

Finalen spelas den 18 februari och där väntar finländska Tappara. Luleå har hemmaplansfördel oavsett motstånd och matchen spelas i en enskild match.

Köp dina hockeytröjor i Sportbladet Shop här!