Dallas vann i sudden mot Vegas – serien lever vidare

Publicerad 2023-05-26

NEW YORK.  Florida Panthers får fortsätta vänta på sin motståndare i Stanley Cup-finalen.

Dallas vann nattens ”Do-or-die”-match mot Vegas – efter sudden death-avgörande av 38-årige ikonen Joe Pavelski.

– Vi ger aldrig upp. Vi ska visa dem, säger finländske skyttekungen Roope Hintz efter 3-2-segern.

Riddarna från Vegas ville verkligen ”göra” en Florida i American Airlines Center i Dallas, fullborda sin ”sweep” och bli klara för Stanley Cup-finalen – och det började lovande ännu en gång.

Redan efter drygt fyra minuter styrde svenske William Karlsson in sitt åttonde mål i årets slutspel – varmed han går upp i ensam ledning i den blågula poängligan.

Veteranen avgjorde

Men Stars var fast beslutna att säsongen inte skulle ta slut redan efter fyra konferensfinalen, gjorde sin bästa match i serien och såg till att det stod 2–2 vid full tid.

När de sedan fick ett powerplay några minuter in i förlängningen tog slutspelets äldste ikon över showen.

Finländska duon Roope Hintz och Miro Heiskanen stod för förarbete och Joe Pavelski, 38, plaskade in karriärens 73:e playoff-mål.

– Det här hör till de allra skönaste, säger han på en presskonferens efteråt.

– Vi har visserligen bara tagit en seger, men vi får fortsätta spela ytterligare några dag och det var målet ikväll.

Vilt jubel i natt

Coachen Pete DeBoer är inte förvånad över att just Pavelski blev hjälte – igen.

– Nej, han lever för de här ögonblicken. Han vill vara den som avgör. Jag har sett den här filmen förr och den blir aldrig gammal, heter det.

Hyllade svensken

DeBoer passar också på att berömma Fredrik Olofsson – den 26-årige skåningen som fick göra slutspelsdebut i avstängde kaptenen Jamie Benns och skadade forwarden Evgeni Dadonovs frånvaro och sånär avgjorde hela matchen i ett friläge i slutet av tredje perioden.

– Vi fick fina bidrag från alla som kom in i laget ikväll, inklusive Olofsson. Det här visar att vi har bredd i laget.

Vegas får en ny chans att slå in matchbollen hemma i T-Mobile Arena natten till söndag, men Stars tänker göra det svårt för dem även då.

– Vi ger aldrig upp. Vi ska visa dem, säger Roope Hintz.