Uppdaterad 2019-08-16 | Publicerad 2017-08-17

Pantern vann med 4–3 efter sudden.

Hockeyallsvenskan–SHL 3–0.

Skrällarna avlöste varandra i kväll när Pantern först rubbade storebror Malmö, Modo bortabesegrade Luleå – innan Tingsryd slog Karlskrona.

– Vi spelade oförskämt bra, säger Panterns Martin Janohls i C More efter 4–3-segern.

Olika divisioner och betydande skillnad på spelarbudgeterna.

Men på isen var de hockeyallsvenska klubbarna hänsynslösa mot sina namnkunniga motståndare i kväll.

Extra prestige fanns det i Panterns möte med Malmö.

Kvartersgäng mot storebror.

Ställningen efter två perioder var 1–1 innan vi fick se en målexplosion i den tredje perioden.

Avgjorde i förlängningen

Pantern gick upp i en 3–1-ledning bara 2.19 in i densamma efter mål av Sebastian Selin och Martin Janohls.

Men Malmö hann både reducera och kvittera innan full tid. Lars Bryggman gjorde 3–2 och Carl-Johan Lerby satte 3–3 med fyra minuter kvar av ordinarie tid.

Derbyt gick till förlängning och efter att lagen bytt chanser kunde till sist Axel Wemmenborn dunka in avgörandet, 4–3, från nära håll.

– Jäkligt skön start för oss. Vi spelade oförskämt bra för att vara första matchen. Jätteskönt, säger Pantern-forwarden Martin Janohls i C More.

Thomas ”Bulan” Berglunds Luleå besegrade division 1-laget Boden i ett hett derby i tisdags.

Under torsdagen tog norrbottningarna emot allsvenska Modo i Coop Arena.

Även i den matchen var det 3–3 efter ordinarie tid, men här krävdes det till slut straffar för att kunna utse en vinnare.

I Luleå stod talangerna Einar Emanuelsson, två mål, och Isac Lundeström, ett mål, för den offensiva produktionen.

Men det var Modo som gick segrande ur matchen efter att Patrik Karlkvist och Henrik Björklund satte sina straffar samtidigt som Erik Hanses var stabil i kassen.

Tingsryd var kvällens tredje gäng att besegra en SHL-klubb. Efter två mållösa perioder mot Karlskrona svarade Daniel Öhrn för en briljant uppåkning innan han sprätte upp pucken i krysset bakom Johannes Jönsson.

Det blev också slutresultatet.

I Filipstad träningsspelade dock två andra SHL-klubbar mot varandra, Färjestad mot Linköping.

Det var prestigevärvningen Jonas ”Monstret” Gustavssons debut i LHC-tröjan och han inledde säsongen med att släppa in två mål när Marcus Nilsson och Dick Axelsson såg till Färjestad gick upp i en 2–0-ledning i den andra perioden.

Sedan vaknade Linköping för en vändning.

Sebastian Karlsson gjorde 2–1 innan Mathis Olimb styrde in Chad Billins skott fram till 2–2.

Norrmannen grävde också fram pucken och lyfte in den i mål när han fullbordade vändningen, innan Jakob Lilja punkterade matchen med sitt 4–2-mål.

Niklas Fogström putsade sedan till siffrorna när han reducerade för Färjestad.