Succé för FBK efter hyllningarna

Uppdaterad 2017-09-25 | Publicerad 2017-09-23

Recept på en succékväll i Karlstad:

Fyll Löfbergs Arena, hylla en klubbikon, gå ut och ta en målglad seger över rivalen Frölunda och gå upp i serieledning.

– Riktigt skönt, alltid kul att vinna och speciellt mot Frölunda. Sen är det kul att vinna för ”Walle”, säger Joakim Nygård till C More.

Ja, det blev en kväll som FBK-fansen har all anledning att komma ihåg.

Efter att en fullsatt Löfbergs Arena ägnat en dryg halvtimme åt att hylla klubbikonen Rickard Wallin, när dennes nummer 51 skickades upp i taket, exploderade klassikermötet med Frölunda i en målfest direkt.

Ryan Lasch och Victor Olofsson nätade varsin gång för Frölunda men båda gångerna hade FBK ett snabbt svar i form av mål från Dick Axelsson och Michael Lindqvist.

Och med 1,11 kvar av första perioden satte Joakim Nygård också dit ledningspucken, 3–2, till Färjestad efter en tilltrasslad situation framför Johan Gustafsson.

Bytte målvakt

Roger Rönnberg var besviken på egna lagets agerande framför Gustafsson.

– Vi måste spela hårdare framför egen målvakt, han har två tuffa situationer där, säger han i C More.

Men det dröjde bara sex minuter innan Johan Gustafsson fick kliva av isen. Då hade Joakim Nygård gjort sitt andra mål till 4–2.

– Det är ett byte för att ruska om laget, när han (Johan Gustafsson) inte får hjälpen han ska ha vill Rönnberg väcka sitt eget lag, säger C Mores expert, Arto Blomsten.

Johan Mattsson höll nollan senast men var bara på isen i 1,52 innan Marcus Nilsson skarvade in 5–2 via John Nybergs skridsko.

Dick i huvudrollen

I tredje perioden handlade de mesta om Dick Axelsson. Han satt utvisad, för att ha bråkat från båset, när Jonathan Sigalet reducerade till 5–3. Sedan hade han chansen att avgöra i friläge men sköt i ribban.

När han återigen satt på botbänken gjorde Joel Lundqvist 5–4 i powerplay.

Men inget skulle få förstöra festen.

Martin Johansson avgjorde tillställningen med 6–4 i öppen kasse. Även Per Åslund hann med att näta i den öppna kassen innan matchen var över.

Joakim Nygård lämnade isen med två mål och två assist. En passande hyllning till tidigare kedjekamraten Rickard Wallin.

– Det är kul att vinna för ”Walle”. Han har lärt mig mycket både på och vid sidan av isen, säger han till C More.

Segern gör att Färjestad är serieledare efter tre spelade omgångar.