I serieledning efter ny nolla

Uppdaterad 2016-12-07 | Publicerad 2016-10-06

Timrå upp i serieledning

Johan Mattsson spikade igen för fjärde gången den här säsongen.

Hockeyallsvenskans bästa målvakt spikade igen på nytt och tog Timrå till serieledning.

Hemligheten bakom Johan Mattssons succé: Mental träning.

– Jag har tagit sporten lite för seriöst. Nu handlar det om att våga ha kul, säger 24-åringen efter 3-0-vinsten mot Södertälje.

Det har pratats om Timrås målkavalkader och fartfyllda offensiv.
Lite i skymundan så har Johan Mattsson gått och blivit seriens bästa målvakt.
På sex matcher hade 24-åringen hållit tre nollor, bara släppt in fyra mål – och mäktat med en räddningsprocent över 97.
Mot Södertälje, på hemmais, fortsatte dominansen.

Bortalaget matade 24 skott under matchen, men lyckades inte hitta nätet en enda gång. Mattsson höll sin fjärde nolla för säsongen.

”Vågar njuta”

Bakom succén: den mentala coachen Andy Swärd.

– Det är en blandning av hårt jobb på träningen och ett tätt samarbete med Andy. Han har gett mig mycket, både på och utanför isen, säger Johan Mattsson till Sportbladet.

Vad har han gett dig som du inte hade förut?
– Jag har väl, förut, tagit sporten lite för seriöst och har haft svårt att släppa saker. Nu handlar det om att våga ha kul. Jag hänger inte upp mig på småsaker som jag gjort tidigare, som kanske dragit ned mig i träsket. Jag vågar njuta när det går bra.

Upp i serieledning

Samtidigt som Mattsson spikade igen var hemmalaget spelförande och effektiva. 2-0 i den första perioden blev till slut till vinst, 3-0.

– Det är hårt jobb, offensivt och defensivt. Vi har mycket puck på hemmaplan och vi ger inte motståndarna så mycket tid att anfalla. Alla gör ett jättejobb, säger Mattsson.

Timrå går med det upp i serieledning, två poäng före Västervik som spelar i morgon.

– Det är mycket hockey kvar att spela, men det är jättekul att ligga i topp, säger Mattsson.

Björklöven har fått effekt på sitt tränarbyte.

Markus Åkerblom, som ersatte Tommy Jonsson, inledde sin tränarsejour genom att vinna borta mot Vita Hästen. Efter förlust i förra omgången, mot Mora, är ”Löven” nu tillbaka i vinnarspåret.
Stefan Anderssons mål i slutet av den andra perioden mot BIK Karlskoga blev matchens enda, och Björklöven tog tre blytunga poäng i botten av hockeyallsvenskan.