Islossning för Skellefteå mot LHC

Av: Johannes Hägglund

Publicerad:
Uppdaterad:

Olofsson: ”Vi är på rätt väg”

Efter två raka förluster och problem med målskyttet lossnade det för Skellefteå mot Linköping.

Nyckeln till segern: Powerplay – där Skellefteå gjorde tre mål.

– Helhetsmässigt ser det bättre ut. Vi är på rätt väg, säger Jesper Olofsson.

De senaste åren har Skellefteå parkerat i toppen av tabellen och öst in mål, men i år har det inte sett ut som vanligt. Inför matchen mot Linköping låg västerbottningarna nia och hade tredje sämst skotteffektivitet i ligan (7,48 %).

– Vi är såklart inte nöjda över tabelläget eller hur vi har spelat, men samtidigt har det inte varit någon stress. Det är ändå 40 matcher kvar, säger Emil Pettersson.

Mot Linköping lossnade målskyttet och Skellefteå vann till slut med 4-1 – mycket tack vare powerplay där Skellefteå gjorde tre mål.

– Fem mot fem-spelet är inget vidare egentligen, men vi är effektiva och gör tre mål powerplay, säger Jesper Olofsson, som gjorde 1-0-målet.

”Skönt med fungerande PP”

Emil Pettersson, som gjorde tre assist, är inne på samma spår.

– Det var ingen klang- och jubelföreställning. Spelet hackade lite, men skönt att vi har ett powerplay som fungerar, säger Pettersson.

– Om man ska komma högt i serien och gå långt i slutspelet är det jätteviktigt att special teams fungerar. Det är ingen slump att Skellefteå alltid har varit med där uppe, och Frölunda hade ett bra powerplay i fjol. Det är skitviktigt, säger Emil Pettersson.

I och med segern är Skellefteå uppe på 19 poäng och har två poäng upp till Färjestad på den sista direktplatsen till slutspel. Jesper Olofsson hoppas att segern mot Linköping ska få fart på klättringen uppåt i tabellen.

– Helhetsmässigt ser det bättre ut. Vi är på rätt väg, säger Olofsson.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!