Åkte ända från Rio de Janeiro för att se Rögle

Av: Mattias Friberg

Publicerad:
Uppdaterad:

ÄNGELHOLM. Han upptäckte laget efter att ha följt Henrik Larsson och HIF.

På torsdagen hade brasilianaren Flavio Fernandes tagit sig till ända Ängelholm från Rio de Janeiro – för att se sin första Röglematch på plats.

– Jag tycker lite synd om andra lag som har bättre lag på isen, men de har inte lika fantastiska fans som vi har, säger Fernandes.

Sportbladet träffar Flavio Fernandes i den första periodpausen i derbyt mellan Rögle och Malmö. Den 23-årige brasilianaren har tagit sig till Ängelholm för att se Rögle för första gången. Även om hemmalaget ligger under med 1–2 gillar han upplevelsen.

– Det är en fin upplevelse att vara här i Lindab Arena för första gången. Det är lite synd med resultatet, vi ligger under, och jag tycker att domarna har tagit några kontroversiella beslut, framför allt när det gäller Malmös andra mål. Men jag tycker vi spelar bra. Vi kommer att vända på det, säger Fernandes.

Vad säger du om atmosfären på ståplatsläktaren där du står?

– Det är vad jag förväntade mig. Jag tycker Rögle har Sveriges bästa fans. Jag bara älskar det. Jag tycker lite synd om andra lag som har bättre lag på isen, men de har inte lika fantastiska fans som vi har. Vi är bäst och jag kan försäkra att vi blir bättre på isen också. Laget kommer att få ihop det nu och under säsongen.

Följde Sverige i VM 2002

Fernandes är från Rio de Janiero och han började intressera sig för Sverige under fotbolls-VM 2002. Han gillade Henrik Larsson och började följa HIF när Larsson flyttat hem till Helsingborg.

– Det ena ledde till det andra. Jag gillar Sverige med kulturen och allt. Att vara här är fint. Jag gillar språket även om jag inte ens tänker försöka prata det. Jag gillar det jag har sett när jag har varit i Helsingborg och Ängelholm de här dagarna. För några år sedan var jag i Göteborg och det var fint där också. 

Hockey upptäckte han när han var uppbytestudent i Vancouver i en månad 2012. Han blev imponerad av bröderna Henrik och Daniel Sedin. Men Fernandes gillar upplevelsen på ett Skånederby bättre än att se en NHL-match.

– Jag är ett hockeyfan och jag är på en väldigt bra hockeymatch i en fin arena med fantastiska fans. Det här är mycket roligare än atmosfären på NHL-matcher. NHL är mycket mer som teater. Och det kan jag säga för jag har varit där. 

Besökte HIF-träningen

Tidigare under torsdagen hade Fernandes besökt HIF-träningen och på söndag ska han se HIF live för första gången när laget möter Falkenberg hemma på Olympia.

– Det var en fin upplevelse med träningen. Jag får tacka Alvaro (Santos) för att jag fick vara med om det. 

Och snacka om sammanträffanden. Samma dag, i onsdags, som Flavio Fernandes kom till Ängelholm för första gången blev det klart att hans idol Henrik Larsson ska hjälpa stadens lag ÄFF i slutet av säsongen.

– Jag skojade med mina kompisar hemma om det. ”Visste ni att samma dag som jag anlände till Ängelholm så tog han över som coach för stadens lag?” Jag hoppas Ängelholm klarar sig kvar i serien.

Foto: BILDBYRÅN / MATTIAS FRIBERG
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!