Seriens tyngsta lag sänkte två Sundsvallsspelare redan i den första perioden.

Sedan tog Malmögänget en historisk seger.

– Vi är jävligt tuffa, säger Johan Molldén efter 3–1-segern på bortaplan.

Pantern är i hockeyallsvenskan för första gången i klubbens historia.

Och med 13 spelare i truppen som väger över 90 kilo är laget överlägset tyngst i hela hockeyallsvenskan.

Även om 125 kilo tunge Patrik Magnusson saknades i seriepremiären borta mot Sundsvall i kväll satte sig Malmölaget i respekt omgående och sänkte två Sundsvallsspelare redan i period ett.

– Det är ett sånt lag vi kommer vara. Vi kommer inte åka runt och göra tunnlar och bjuda på skönlir. Vi kommer smälla på och jobba stenhårt, säger 103 kilo tunge Johan Molldén.

Vände och vann

Och trots en mardrömsstart blev det också seger för Pantern.

Pontus Netterberg kvitterade Christian Söderströms tidiga hemmaledning och i mittperioden sköt Carl-Johan Sjögren in 2–1 till Pantern.

Sundsvall åstadkom egentligen ingenting alls i anfallsväg utan Malmölaget kunde enkelt försvara sin ledning och sedan fastställa slutresultatet 3–1 i öppen kasse genom Anton Blomkvist.

Klubbens första seger någonsin i hockeyallsvenskan.

– Det känns förstås riktigt bra att inleda med tre poäng. Jag tror vi kan överraska mycket i vinter. Men det var inte ett jättehögt tempo i kväll, men vi kunde stänga matchen bra i den tredje perioden, sammanfattar Molldén.

Fjolårets succélag, Vita Hästen – som nådde direktkvalet till SHL – fick bästa tänkbara start på säsongen. Hemma mot nykomlingen Tingsryd blev det seger med 4–2, men den satt hårt inne. Med tio minuter kvar att spela reducerade smålänningarna till 2–3 genom Filip Owesson och skapade dramatik i matchen. Men Vita Hästen höll ut och med 27 sekunder kvar av tredje perioden avgjorde Jesper Samuelsson med att sätta 4–2 i öppen kasse.

Spännande blev det också i Haparanda när Asplöven tog emot Almtuna. Trots att bortalaget matade Roman Quemener med skott fick man aldrig utdelning. Asplövenmålvakten spikade igen och först med 36 sekunder kvar kom Almtunas reducering. Men det räckte inte, Asplöven vann med 3–2 och fixade tre premiärpoäng