Linköping besegrade Modo med 4–0 i söndagens semifinal.

Det innebär att laget vinner matchserien med 3–0.

Nu är klubben klar för sin femte SM-final på sex år.

Luleå HF

Länge var söndagens match en målsnål tillställning, men i den tredje perioden kunde Linköping gå från 1–0 till 3–0 mot serietvåan Modo. Ett avstånd som blev för stort för Örnsköldsvikslaget.

Trots en slutforcering, utplockad målvakt och spel i sex mot tre lyckades inte Modo få hål på Linköping. I stället kunde Linköping göra 4–0 i tom målbur över tre minuter kvar.

– Vi är alla glada, men ingen är nöjd än. Det är ett antal matcher kvar av säsongen och vi ska ha det där guldet innan den är över, säger målskytten Kennedy Marchment till Östgöta Correspondenten.

Linköping vann de övriga matcherna med 3–1 och 4–3.

Finalrepris mot favoriten

För andra säsongen i rad är nu Linköping klara för SM-final. Precis som då är det Luleå som kommer stå för motståndet. Norrbottningarna blev även de finalklara efter att ha besegrat HV71 med 3–0 i matcher.

– Vi gör två matcher som inte är superbra, men som vi ändå lyckas vinna. I dag gör vi det bra, säger segerdirigenten Emma Nordin till NSD.

– Det ska bli så himla kul. Jag skulle helst vilja dra igång redan den här onsdagen.

Luleå vann den tredje semifinalen med 6–2 efter att redan i den första perioden tagit ledningen med 4–0. HV71 kämpade sig tillbaka in i matchen i den andra perioden och reducerade både en och två gånger.

Men när Luleå gjorde 5–2 i den tredje perioden var det avgjort och seriesegraren kunde sedan fastställa slutresultatet med ett mål i tom målbur.

Förra säsongen föll Linköping med 2–1 i matcher i SM-finalen mot Luleå.