”Pizzakungen” har gått ner tolv kilo

Av: Mattias Friberg

Publicerad:

MALMÖ. Rögle kan inte vinna efter ordinarie tid och Kodie Curran blev blåst på en derbyseger. 

Och han har aldrig varit någon pizzakung i Norge som Fredrik Söderströms bild i C More visade.

– Det där är ett bra garv, säger Kodie Curran.

Rögle och spel efter ordinarie tid hänger inte ihop den här säsongen. Derbyförlusten på straffar borta mot Malmö var femte gången en Röglematch varit oavgjort efter 60 minuter. Ängelholmslaget har förlorat alla fem, tre av dem på straffar, och bara gjort mål på en av nio straffar.

– När du spelar i 65 minuter och inte vinner. Då känner du dig lite besegrad. Vi har dominerat några av de förlängningar. För oss handlar det om att ta med oss allt vi kan från de förlängningarna, säger Röglebacken Kodie Curran efter derbyförlusten.

Foto: TT/CMore Hockey

Kodie Curran är en desto bättre historia i Rögle den här hösten. Den 28-årige kanadensaren kom till SHL från Norge och såg i början lite vilsen ut i spelet.

Men när lagets säsong vände efter sju-åtta omgångar vände det även för Curran.

Snittar 30 minuter per match

Och när Rögle har tre tongivande backar skadade (Craig Schira, Jonas Ahnelöv och Ben Youds) har Curran stigit fram. Han toppar poängligan för backar och loggar nästan 30 minuters istid de senaste veckorna.

Själv tackar han många av de ledande spelarna i laget och ledarstaben med bröderna Abbott och assisterande tränaren Cory Murphy.

– Jag pratade med Cory och Chris och Cam. Jag sa till dem att jag ville vara den bäste backen varje match och även bäste back i ligan. Jag tror inte att de ifrågasatte de och jag försöker fortfarande vara det. De sa att första steget var att komma i form så att jag klarade av att spela 25 minuter per match.

Gått ner tolv kilo i vikt

Curran berättade för Helsingborgs Dagblad i veckan att han har gått ner tolv kilo sedan han kom till Ängelholm. Han har lagt om kosten, träningen och sättet han förbereder sig på.

–  Jag varit inställd på att bli bättre varje dag. Du ser det kanske inte på en gång. På lång sikt har det gett resulat.

Men hur var det med pizzorna i Norge? Fredrik Söderström coachade Kodie Curran förra säsongen i Storhamar. 

Månadens kund - fyra gånger på raken

Söderström skickade en bild till C More-experten Petter Rönnqvist före matchen. Bilden, som visades i sändning, var ett bevis på att Curran blivit månadens kund fyra månader i rad på pizzerian som låg nära Storhamars hemmaarena.

Curran skrattar när han får se bilden.

– Det där är ett skämt som vi har internt med killarna som äger pizzerian. De sponsrar laget. Jag snackade med dem mycket och visst jag åt nån pizza då och då.

Curran fortsätter:

–  Fredrik skulle nog säga att det är ett skämt också. Det är ett bra garv.

Har du slutat med pizza nu?

– Nej, jag äter det. Det är bara lite annorlunda vad som är på den. Det är en del av en utbildning. Många vet inte vad du behöver göra för att spela på hög nivå. Jag är 28 år och lär mig fortfarande. 

Hade du nån favoritpizza i Norge?

–  De hade en kebabpizza. Den var kanon. Den åt vi rätt ofta efter matcherna.

Hur är pizzorna i Ängelholm då?

– Jag har inte ätit mycket pizza. Vi kallar det Murphs meny (Cory Murphy). Om det finns med på hans meny är det okej att äta det.

Ska du skämta tillbaka mot Fredrik?

–  Jag har några grejer på honom, men det håller vi mellan oss. Vi vann ett mästerskap ihop och han är en bra tränare.

Så du är den snälle killen?

–  Jag är den snälle. I am going to kill him with kindness (jag ska döda honom med snällhet). 

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!