Vancouvers kross: ”En av våra bästa matcher”

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Se vad som kan hända när man har Elias Pettersson i laguppställningen…

Canucks vann nattens streckdrama mot Colorado i Denver med hela 5-1 och hävde sig därmed upp på en slutspelsplats.

Där är det många år sedan de befann sig i början av februari.

– Ja, det känns såklart kul. Det här var en av våra bästa matcher på hela året. Men det är nu i februari det avgörs om man ska vara med i racet eller inte så det gäller verkligen att vi fortsätter spela lika bra , säger Jacob Markström, som stoppade 34 skott, till Sportbladet.

Det handlar inte bara om Elias Pettersson, nej – och han bidrog de facto ”bara” med en assist i Pepsi Center i natt, direkt på tekning.

Men det är i mångt och mycket hans gloriösa ankomst till Vancouver som skapat den nya tillförsikt och den nya vinnarattityd som lyste om hela laget i stormatchen mot Colorado.

Förutsättningarna var enkla. Avalanche befann sig ovanför strecket med 52 poäng och Canucks precis under med samma antal poäng. Vinnaren skulle kort sagt få avsluta veckan som slutspelslag. Och gästerna körde alltså över Klippiga bergens hjältar med 5-1.

Foto: Joe Mahoney / TT

– Vi visste hur viktig den här matchen var och det känns ju väldigt bra att vi då svarar för en av våra bästa insatser på hela säsongen, säger Jacob Markström på telefon från Denver.

– Vi spelade väldigt bra defensivt och fick samtidigt utdelning på våra chanser, bland annat med två tidiga mål. Det var en riktig lagseger, alla bidrog verkligen.

”Det är nu det avgörs”

Inte minst ”Markan” själv. Han stoppade 34 skott – avlossade av några av ligans giftigaste skyttar.

– Som sagt, hela laget spelade bra defensivt. Men ja, jo, det kändes fint även för egen del. Efter ett så här långt uppehåll vet man inte riktigt var man står, men vi har haft tre intensiva träningar inför den här återkomsten och det hjälpte.

Och nu är Canucks alltså på playoff-plats. Det är inte första gången i år – men det är första gången på flera år vid en så sen tidpunkt i grundserien. De närmast föregående grundserierna har Nucks varit avsågade vid det här laget.

– Det känns såklart kul. Men det är nu i februari det avgörs om man ska vara med i racet eller inte, alla har extremt många matcher de kommande veckorna, så det gäller verkligen att vi behåller skärpan och fortsätter spela lika bra som ikväll, konstaterar ”Markan”.

Foto: Joe Mahoney / TT

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE