Rögle på slutspelsplats – siktar på topp-4

Av: Johannes Hägglund

Publicerad:
Uppdaterad:

Efter 13 omgångar låg Rögle sist i SHL – 3,5 månad senare är de uppe på slutspelsplats.

Skulle man göra en tabell från den 1 november är Rögle ligans tredje bästa lag.

– Vi känner oss som ett topplag, säger Daniel Bertov till Sportbladet efter segern mot HV71.

Rögle fick en riktigt dålig start på den här säsongen. När oktober var slut hade Ängelholmslaget endast tagit 14 poäng på 13 omgångar och låg därmed sist i hela SHL.

Därefter har Rögle gjort en imponerande klättring. Gör man en tabell utifrån matcherna som har spelats från den 1 november 2018 till i dag ligger Rögle trea i den. De har tagit 51 poäng på 29 matcher.

– Vi känner oss som ett topplag skulle jag säga. Vi spelar bra. Vi satte oss ner efter sex omgångar när vi inte hade någon seger och gick igenom spelet lite. Vi anpassade oss lite för mycket. Nu har vi tålamod i vår spelidé och det ger resultat nu, säger Daniel Bertov, 26.

– Vi utvecklat spelet med puck. Det är lättare att spela bra hockey som spelförande lag, säger han.

I och med 3-2-segern mot HV71 har Rögle vunnit fem av de sex senaste matcherna och de är nu uppe på åttonde plats i tabellen, men tro inte att de är nöjda för att vara på slutspelsplats. Rögle siktar i stället på att fortsätta klättra.

– Det är getingbo, men vi siktar absolut på hemmafördel. Nu har vi napp på topp-4, topp-6. Hemmafördel skulle vara fantastiskt i ett slutspel. Vi tar det match för match, men att det är det vi siktar på ska vi inte hymla om, säger Bertov.

Röglebacken visade vägen i segern mot HV71 genom att göra sitt första mål för säsongen och han berättar att tränaren Cam Abbott har varit på honom lite angående att det inte blivit något mål tidigare.

– Jag hade ett bra läge mot Skellefteå. Vi kom tre mot två och jag ställde mig på en skridsko och sköt ett fösskott. Det tog han upp på videon dagen efter och sa att så kan du inte skjuta (skratt). Sedan är han på med lite på träningarna, men det är med en rolig jargong. Jag har sagt att jag sparar påsarna till slutspelet. Skönt att sätta dit den mot moderklubben. Släkten är värst, säger han.

Är det fortfarande speciellt att möta HV?

– Ja, det är det. Det är mycket familj och vänner på läktaren. Då är det kull att sätta den, säger Bertov.

Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE