Under gårdagen meddelade Floridaforwarden Alexander Wennberg att han ska bli pappa.

Det såg han till att fira i natt med karriärens första hattrick – mot förra klubben Columbus.

Via sin Instagram gav Wennberg beskedet att familjen väntar tillskott till slutet av september.

Och med det i bagaget gav han sig in i nattens match mot Columbus redo att skrida till verket.

Efter att MacKenzie Weegars givit Panthers 1–0 tidigt i andra klev Wennberg in – för att storhelgen till ära passa på att påminna Blue Jackets om att släkten är värst.

Knappt fem minuter in i mittperioden dundrade svensken in pucken från den högra tekningscirkeln för 2–0 och bara minuter senare vispade han in 3–0 från den vänstra.

”Verkar gå min väg”

Blue Jackets gjorde ett tappert försök att ta sig tillbaka i matchen och fick till slut hål på Sergej Bobrovskij, men fortsatte att läcka bakåt.

Och när gästerna tog ut målvakten i slutet av matchen tog Wennberg till vara på möjligheten och fullbordade karriärens första NHL-hattrick.

– Just nu verkar det gå min väg lite grann så jag försöker bara rida vågen och fortsätta i samma takt, säger Wennberg efter matchen.

Alexander Wennberg.

En annan svensk matchhjälte under natten var Joel Eriksson Ek.

Värmlänningen låg bakom allt när Minnesota i natt vände och vann mot Vegas.

Först spelade han fram till Kirill Kaprizovs 1–1 innan han knappt en minut senare bufflade in matchvinnande 2–1 i kassen.

– Jag hörde Kirill slå med klubban så jag försökte bara få pucken till honom. Och sedan hade jag lite tur med målet, säger Eriksson Ek efter matchen.

Efter fem försök lyckades Dallas till sist bräda Carolina i år.

John Klingberg spelade fram till ett mål men matchens stora hjälte hette Jake Oettinger.

22–åringen stoppade 41 puckar i matchen efter att ha tilldelats spaden sent då ordinarie målvakt Anton Chudobin satts upp på covidlistan.

– Han är mogen för sin ålder. När du är så självsäker i din förmåga vill du spela, säger Stars tränare Rick Bowness efter matchen.

Colorado fortsätter att ånga på.

I natt satte Cale Makar avgörande 2–1 med bara 41 sekunder kvar på klockan mot St. Louis.

Med det har nu Avs tagit poäng för 14:e matchen i rad.