Stanley Cup

Nikita Kucherov skadad när New York Islanders utjämnade

Stamkos: ”Han går inte att ersätta”

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

NEW YORK. Det blir Game 7 mellan Tampa och New York Islanders på midsommarafton.

Och då ser det ut som att regerande mästarna får klara sig utan sin störste superstjärna. 

För inte nog med att de tappade 2-0-ledning i Coliseum i natt och sedan förlorade på övertid – Nikita Kucherov skadades och tvingades avbryta matchen.

– Han går inte att ersätta, säger Steven Stamkos efter den svidande 3-2-förlusten.

Sjätte mötet mellan Tampa och Islanders i helt besinningslösa Coliseum på Long Island hade bara pågått några minuter när Scott Mayfield crosscheckade Nikita Kucherov i ryggen.

Ryssen – etta i slutspelets poängliga, med bred marginal – försökte spela vidare men hade för ont och försvann snabbt ut i omklädningsrummet.

Sedan återkom han inte mer.

– Väldigt tufft för oss, förstås. ”Kuch” går inte att ersätta, säger Steven Stamkos.

– En av deras killar försökte sig på ett tjuvnyp och domarna sa åt oss att de int tyckte det var så illvilligt.

Likafullt lyckades mästarna ta ledningen med 1-0 i slutet av första perioden och det var förstås Brayden Point som slog till igen. Därmed har han gjort mål i nio matcher på raken och kan tangera alla tiders rekord, 45 år gammalt, på fredag. I mitten av andra ökade gästerna på till 2-0 och då hade de ena skridskoskenan i Stanley Cup-finalen. Det kändes som att det var över.

”Fick en blackout”

Men ett par minuter senare reducerade Jordan Eberle med en dödlig backhand och sedan tog Islanders över helt. Kvitteringen hängde i luften hela slutperioden och till slut var det Scott Mayfield – Kucherovs baneman – som tryckte in den. Den förlängning som till sist följde hann bara pågå en dryg minut, sedan fick Anthony Beauvillier pucken av motståndaren Blake Coleman och stänkte in avgörandet. Varpå den gamla ladan på Hampstead Turnpike exploderade i vrålande extas. Framförallt började ölburkar regna över isen.

– Jag fick en blackout och vet inte riktigt om jag kan redogöra för vad som hände men det var helt underbart, säger hjälten.

– Det är härligt med stämningen också. När vi kom ut till förlängningen luktade det cigaretter i hela hallen. Nu luktar det öl.

Nikita Kucherov.

Nikita Kucherov.

Foto: Jim McIsaac / TT NYHETSBYRÅN

I och med Islanders reducering i serien blir det alltså en direkt avgörande Game 7 i Amalie Arena i Tampa på midsommarafton – eller snarare natten till midsommardagen, svensk tid.

– Vi har varit i den här situationen förr och vet hur vi ska hantera den, menar Victor Hedman.

Det verkar dock inte så troligt att den bäste av dem alla, Nikita Kucherov, kan hjälpa till den här gången.

Coachen Jon Cooper säger sig inte ha någon uppdatering om stjärnans hälsotillstånd – och den sortens uttalanden brukar vara ett otvetydigt tecken på trubbel.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Carl Gunnarsson avslutar hockeykarriären

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Stanley Cup

NHL

Tampa Bay Lightning

New York Islanders