Hedman avgjorde derby efter solomål

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

NEW YORK. Victor Hedman – artisten!

Den svenske backstjärnan avgjorde nattens Florida-derby med  en elegant frilägesuppvisning – på övertid.

– Sådana mål gör jag inte så ofta, så det var roligt, säger han till Sportbladet efter 3-2-segern.

Att Victor Hedman har mer än de flesta på repertoaren är bekant sedan tidigare. Norris Trophy- och Conn Smythe Trophy-vinnaren kan i praktiken allt.

Men så många frilägen har vi kanske inte sett honom bryta loss i – och avgöra matcher.

Det var dock vad som hände mot Florida Panthers hemma i Amalie Arena i natt.

Förlängningen hade bara pågått i en knapp minut när Victor kom ångande över banan i en kontring, fick pucken av Alex Killorn på blålinjen och helt ensam vräkte sig in mot kassen, vände bort Chris Driedger och la in det avgörande 3-2-målet.

– Snyggaste jag gjort? Nja, då väljer jag hellre det i avgörande matchen mot Boston i slutspelet i somras, för det betydde så mycket mer, säger han på telefon från hemsidan.

– Men det är inte så ofta jag gör mål i friläge, så det var roligt. Jag fick en perfekt passning av ”Killer” och hade en forward mot mig, så jag försökte få upp så mycket fart som möjligt. Sedan var det bara att ha lite kyla.

Hett derby med två bra lag

Dessförinnan var det en intensiv dragkamp mellan de bägge Florida-rivalerna, för första gången någonsin riktigt bra på samma gång – där gästernas hade lite mer av spelet och definitivt avlossade fler skott mot mål.

– Vi är inne i en fas när vi inte spelar vår bästa hockey och vi släppte till lite för mycket ikväll också, men vi kämpade i alla betydligt bättre än mot Nashville senast. Det var ett klart framsteg på det viset, fortsätter Victor.

– ”Vasy” var verkligen magisk, som alltid. Vi behöver dock hjälpa honom lite mer. Vi möter Florida igen på lördag och ser fram emot det, det är roligt att spela mot dem,

Patric Hörnqvist gjorde också mål i nattens uppgörelse – på assist från Alex Wennberg.

Victor Hedman jublar efter sitt avgörande mål.
Victor Hedman jublar efter sitt avgörande mål.
Laddar Matchöversikt
Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!