Växjö straffade Karlskrona i genrepet

Uppdaterad 2017-09-15 | Publicerad 2017-09-14

Andrew Calof levererade mot Karlskrona.

Växjö Lakers drog det längsta strået i genrepet mot Karlskrona i kväll.

En tillställning som gick på halvfart kunde så småningom avgöras på straffar – och väl där blev Andrew Calof en av matchhjältarna.

– Jätteviktigt att han får hänga dit de där kassarna, säger tränare Sam Hallam.

Vissa väljer att kalla mötet mellan Karlskrona och Växjö för ett derby – men med dagar kvar till SHL-premiären var det inte mycket derbykänsla när lagen möttes i Karlskrona.

Det såg snarare ut som två lag som bara ville städa av höstens sista träningsmatch. Något som Växjös tränare Sam Hallam delvis håller med om.

– Framför allt första var ganska trög, men vi rycker upp oss rejält i andra, säger han.

KHK inledde målskyttet drygt halvvägs in i första perioden genom Emil Lundberg. Men bortalaget tog sedan över spelet, och i mittperioden skulle Växjö–målen trilla in.

Calof med dubbla mål

En bit in i andra akten fick Andrew Calof pucken mitt i slottet. Kanadensaren – som hade en tyngre fjolårssäsong i Skellefteå – förvaltade läget på bästa sätt.

Några minuter senare var det dags på nytt när Janne Pesonen – något enkelt – fick skicka in 1–2 i powerplay.

– Inför matchen hade vi faktiskt snackat om våra andraperioder, att vi var tvungna att höja oss där. Så det var positivt, säger Sam Hallam.

Tredje perioden såg länge ut att bli en transportsträcka – men med drygt fem minuter kvar kom KHK tillbaka genom ett mål av Joachim Rohdin.

”Han har fått kämpa”

Tre mot tre-spelet i förlängningen följde det tidigare mönstret i matchen. En hel del misstag och hackigt spel av båda lag gjorde att det hela fick avgöras på straffar.

Väl där var det Växjö som visade på störst individuell kvalitet, då Andrew Calof och Tuomas Kiiskinen satte varsin straff, medan Daniel Gunnarsson blev ensam i KHK att överlista Viktor Fasth i Växjökassen.

– Calof har fått kämpa här på försäsongen, så det var jätteviktigt att han fick hänga dit mål både i ordinarie tid och i straffläggning, konstaterar Sam Hallam.

Karlskrona och Växjö kliver in i SHL först på tisdag. Båda inleder på hemmaplan då KHK tar emot Skellefteå medan Växjö ställs mot Brynäs.

Hallam är inte orolig för lagets förmåga att höja sig tills dess.

– Det är alltid lurigt med de här genrepen, ingen som vill bli skadad och så vidare. Att kliva in på hemmaplan framför hemmapubliken på tisdag... Det kommer vara en helt annan femma.

DREAM TEAM: Skapa till SHL-lag - utmana polarna och vinn fina priser