Ny poängsuccé för Sabres svenskar

Marcus Johansson hjälte på övertid

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Victor Olofsson pangade in ytterligare ett mål, Rasmus Dahlin ryckte med två nya assist åt sig ledningen i backarnas poängliga – och Marcus Johansson blev matchhjälte på övertid.

Jo, Sabres svenskar lyste upp himlen över Buffalo i natt också.

– Victor har ett fruktansvärt bra skott och Rasmus är grym med pucken på alla sätt. Det är verkligen roligt att se, säger ”Mojo” till Sportbladet efter 5-4-segern.

Buffalo Sabres har inlett årets grundserie med en imponerande rivstart och tog alltså ytterligare en seger i natt, mot divisionsrivalen Montreal hemma i Keybank Center.

Och precis som tidigare spelade iklädde sig flera av lagets svenskar betydande roller.

Redan efter fem minuter prickade Victor Olofsson – på goda grunder kallad ”Goalofsson” i de västra delarna av delstaten New York – in ännu ett mål, som vanligt i powerplay. Därmed har han gjort fyra på lika många matcher och rycker i toppen av rookie-ligan.

– Han har ett fruktansvärt bra skott, konstaterar Marcus Johansson när vi når honom efter matchen.

– Det är inte bara hårt, det är extremt välriktat och han vet när han ska avlossa det. Victor är verkligen en riktig målskytt, fortsätter han på samma sätt kommer det bli väldigt många fullträffar den här säsongen. 

TT
Foto: Victor Olofsson (vänster) gjorde mål igen och Marcus Johansson blev Sabres hjälte på övertid.
TT

”Alltid roligt att göra mål”

Även Rasmus Dahlin hade en ny fin kväll och spelade fram till två kassar, inklusive det Olofsson gjorde. Sammanlagt är 2018 års draftetta uppe i sex assist och ett mål och övertar med det förstaplatsen i backarnas poängliga.

– Det förvånar mig inte att han redan är där. Han är grym med pucken på alla sätt, rör sig så fint med den och dirigerar fantastisk på blålinjen. Det är verkligen kul att se, fortsätter ”Mojo”.

Som i sanning hade sin del i segern han också. Det var den 29-årige skåningen som i ett powerplay en och en halv minut i övertidsperioden stänkte in den avgörande 5-4-pucken.

– Vi hade suveräna skyttarna Jack Eichel och Colin Miller på isen, så det var väl ingen som förväntade sig att jag skulle skjuta, he he. Men vi lurade dem lite och jag fick till slut mer eller mindre öppen kasse, skrockar han.

– Skönt såklart. Det är alltid roligt att göra mål och särskilt på övertid.

”Är lika mycket livscoach”

Marcus, som skrev på för Sabres efter finalförlusten med Boston i våras, trivs överhuvudtaget utmärkt i sin nya klubb.

– Det har varit väldigt kul här redan sedan dag ett. Vi har ett ungt och piggt lag som verkligen vill spela hockey, förklarar han.

– Det är också riktigt bra go i gruppen och för det ska coachen, Ralph Krueger, ha äran. Han är lika mycket livscoach som hockeycoach och trycker mycket på att vi ska må bra och därigenom spela med självförtroende, allihop. Jag tycker väldigt mycket om den inställningen.

Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!