Dick låg bakom Djurgårdens slutspelsseger

Av: Mattias Karlsson

Publicerad:

Dick Axelsson kvitterade, var inblandad i ledningsmålet, vann tacklingar, avvärjde anfall som siste spelare och tjafsade med motspelarna.

När Djurgården vann med 3–1 hemma mot Skellefteå var han som så ofta förr i slutspel i centrum.

– Man är ganska snabb fortfarande, jag såg lite ut som Usain Bolt och fick upp den, säger Dick till C More om målet.

Dick Axelsson har hittat sin slutspelsform ordentligt.

Den rutinerade 31-åringen kvitterade och var med när hans kedja gjorde ledningsmålet.

16.24 in i den första perioden vann Dick Axelsson en närkamp ute vid sargen, åkte in mot mål, fick passningen av Olle Alsing och vände bort målvakten Mantas Armalis.

18.51 i samma period var han med långt nere i anfallet där Niclas Bergfors i en snabb spelvändning hittade Sebastian Strandberg som stötte in pucken på bortre stolpen.

– Det är härligt, det är fart och fläkt där ute, jag trivs. Det är slutspel och det är hett, när jag gillar det så kanske det går lite lättare med benen, säger Dick Axelsson.

– Jag är på gubbarna hela tiden att åka skridskor. Eftersom jag är långsam så får de åka.

Tog revansch på sig själv

I förra hemmamatchen mot Skellefteå missade han tre bra lägen och nu missade han även en chans i början av den här matchen.

– Jag är en målskytt, det gäller bara att hitta lite tur igen. Missar man tre jättelägen är det svårt att vinna matcher – nu gjorde jag mål på ett läge som jag har missat tidigare, så jag fick göra minst ett mål i slutspelet i alla fall, säger Dick.

I slutet av den första perioden var det en mycket upprörd Dick Axelsson i egna båset som skrek och gestikulerade mot motståndarbåset under lång tid.

– Det är många i Skellefteå som försöket psyka ut en, men de har inte så mycket att komma med. Det är skönt, man kommer in i matchen otroligt mycket mer – det är hett, det ska kännas att det är slutspel.

Hyllar hemmapubliken

Segern innebar att Djurgården har 2–1 i matcher i bäst av sju i SM-kvartsfinalen mot Skellefteå.

Hovet i Stockholm har varit slutsålt i de båda hemmamatcherna.

– Vilken publik, de lyfte ju upp gubbarna, vilket tryck det var. Grym publik, sjunde spelaren var med oss i dag, vi får tacka hemmapubliken, säger Djurgårdens huvudcoach Robert Ohlsson.

Det var som sagt också mycket känslor på isen i den här matchen, efter slutsignalen i första perioden blev tre spelare i vardera lag utvisade för roughing.

– Jag skulle heller inte vilja vara domare i sådana här matcher, jag tror att det är svårt att döma. Det är så mycket känslor och hetta där ute, säger Robert Ohlsson.

Skellefteå tryckte på i långa stunder – västerbottningarna vann skotten med 29–15 totalt i matchen, 13–1 i andra perioden.

– Vi gjorde tre fantastiska hockeymål, det var tre vackra fullträffar. Vi behöver säkerligen göra bättre prestation i nästa match för att vinna den, säger Robert Ohlsson.

Match fyra spelas i Skellefteå på fredagskvällen och match fem i Stockholm på söndagseftermiddagen.

Publicerad:

LÄS VIDARE