Modo vann jättedramat mot Björklöven

Publicerad 2020-03-10

Det krävdes 94:a minuter.

Sedan kunde Modo avgöra jättedramat mot Björklöven i den hockeyallsvenska finalen.

– Vi vann ju så det hade kunnat bli en hur lång kväll som helst, säger matchhjälten Magnus Häggström till C More.

Den första finalen i hockeyallsvenskan mellan Björklöven och Modo gjorde ingen besviken. Hemmalaget gick ifrån till en 2-0-ledning i den första perioden efter att Fredric Andersson spräckt nollan och Alexander Wiklund sedan snyggt ökat på till 2-0.

Båda målen kom i numerärt överläge och det gjorde även Henrik Björklunds reducering. Men Modos glädje blev kortvarig.

Häggström hjälte

Efter att Kim Rosdahl åkt på matchstraff kunde Björklöven öka på till 3-1.

Men Adam Tambellini reducerade på nytt för Modo i den andra perioden och i mitten av tredje satte Mattias Norlinder kvitteringen.

Matchen gick till förlängning och där dröjde det innan målet kom. Björklöven hade flera vassa chanser under de första 20 förlängningsminuterna, men det hjälpte inte.

Det krävdes en andra förlängningsperiod för att avgöra dramat. Där var det Modo och Magnus Häggström som till slut kunde sätta 4–3 och ta den viktiga första segern efter 94:a minuter.

– Man får cykla ur i morgon. Jag tror att det är värre för Löven än för oss så det är bra, säger matchhjälten till C More.