Leksands överkörning: ”En mardröm, alltså...”

Fyra minuter var det enda som krävdes för att avgöra matchen.

Då körde Leksand över Växjö fullständigt och gick från 2–1 till 5–1.

– En mardröm, säger Växjöforwarden Richard Gynge i C More efter 3–7-förlusten.

Leksands IF

Vad är försvarsspel?

Den mentaliteten gick Leksand och Växjö in med till mellanperioden – och bjöd på en sanslös målshow.

Och det var Dala-klubben som allt handlade om inledningsvis.

Efter 2–1 i första paus prickade Carter Camper in 3–1 endast 1.13 in i andra perioden.

Utbytt i sin comeback

Kort senare var det skyttekungen Max Veronneaus tur att hitta nätmaskorna och valde Växjö att byta ut målvakten Janis Kalnins – som gjorde comeback efter 51 dagar lång frånvaro.

Men det hjälpte inte. Det dröjde inte länge innan Nils Åman sedan ordnade 5–1 för Leksand, och alla mål inom loppet av fyra minuter.

Då hade Leksand samtidigt 10–1 i skott i perioden.

– Känslan är snarare 25–1, Växjö får ju inte röra pucken, kommenterade C More-experten Staffan Kronwall.

Fullbordade målshowen

Växjö reducerade genom Richard Gynge, men kort därpå sköt Mikael Ruohomaa in 6–2.

Och apropå försvarsspel visade sedan Leksand också ett bristfälligt sådant när fem spelare såg förvirrade ut och markerade tomma intet och Tobias Reider kunde fullborda periodens målshow med ett 6–3-mål.

– En mardröm, alltså, det är inte godkänt någonstans, sa Gynge i C More i pausen.

Leksand vann till sist matchen med hela 7–3, vilket var en av Sam Hallams största förluster under alla sina år som tränare i Växjö.