• NHL

Svenske rookien avgjorde för Dallas

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

NEW YORK. Svenske rookien Jacob Peterson är den store svensken i Texas för stunden.

Hann satte matchavgörande målet när Dallas Stars i natt såg till att Philadelphia Flyers åkte på tolfte raka förlusten.

– Det var i grevens tid och givetvis är det skönt att få göra ett sådant mål, säger den 22-årige västgöten till Sportbladet efter 3-1-segern.

Det är i första hand om Lucas Raymond och Jonathan Dahlén det handlat när den svenska rookie-succén i NHL den här säsongen kommit på tal, men det går bra även för Jacob Peterson i Dallas.

Den förre frölundaiten gjorde mål redan i debuten i oktober, har sedan långsamt arbetat sig till en helt ordinarie plats i uppställningen och är nu ankare i en kedja mellan Alexander Radulov och Joel Kiviranta.

– Ja, det känns bra, jag börjar vänja mig vid spelet här och får mer och mer förtroende av coacherna och därmed ökar ju även självförtroendet, säger han när vi når honom efter nattens match i Philadelphia.

– Trivs i laget och i USA gör jag också. Jag får otroligt fin hjälp av alla, inte minst John Klingberg, och Dallas börjar kännas som hemma.

I Flyers-matchen fick coach Bowness och hans medarbetare definitivt betalt för satsningen på Jacob. Vid ställningen 1-1, med bara tre och en halv minut kvar, skaffade han sig en yta precis framför kassen, fick en passning av just Radulov och smällde med ett direktskott in rookie-säsongens sjunde fullträff nättaket.

– Det var verkligen i grevens tid och givetvis är det skönt att få göra ett sådant mål, konstaterar han.

Joe Pavelski hann sätta ytterligare en puck i tom kasse och därmed var Stars tredje raka seger ett faktum – efter en månad när det som helhet gått si och så för Texas-laget.

– Vi har haft det lite struligt, framförallt med spelet på bortaplan, och jag vet inte om vi spelade så jättebra nu heller men vi hade tålamod och det känns såklart bra att vi nu ändå vunnit tre i rad under den pågående bortaresan.

Philadelphia har å sin sida förmodligen glömt hur det känns att vinna. Förlusten i natt var tolfte raka och det betyder att de nu tangerat värsta sviten i klubbens historia.

– Vi har åtta spelare borta och det märks, vi får lov att kräva väldigt mycket av både veteraner och unga spelare, säger coachen Mike Yeo.

Backen Keith Yandle hade ett eget litet jubileum då han spelade sin 964:e match i rad och tangerade Doug Jarvis ”Iron man”-rekord från 70- och 80-talet.

Redan kommande natt, borta mot New York Islanders, slår han det också.

– Det är en fantastisk prestation, berömmer coach Yeo.

Ankor brukar inte kunna sänka björnar, men det var precis vad som hände i Boston i natt.

Anaheim Ducks slog Boston Bruins med 5-3 i TD Garden – och gjorde det rättvist.

– Alla våra spelare var verkligen redo ikväll, det märktes på det emotionella engagemanget, säger assisterande coachen Geoff Ward.

Isac Lundeström gjorde, för tredje gången i år, mål i numerärt underläge, men den store svensken på isen var backen Hampus Lindholm, som spelade fram till tre av målen.

Även Rickard Rakell hade två assist.

På Manhattan var New York Rangers aningen sega mot LA Kings men lyckades ändå krångla sig till en 3-2-seger – efter straffavgörande.

Adrian Kempe stod för enda svenskpoängen i form av en assist.

Minnesota hade rena lekstugan med Montreal hemma i Excel Energy Center och vann med 8-2, medan Colorado fick slita lite hårdare för att slå Chicago med 2-0 i Denver.

I den matchen bokfördes Gabriel Landeskog för en assist.

ANNONS

Jackpot på Europatipset – 6 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Jacob Peterson.
Jacob Peterson.
Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

• NHL

NHL

Dallas Stars

Philadelphia Flyers

Texas

USA