Emil Forsberg sätter dit straffen

Emil Forsbergs succé fortsätter.

Väl tillbaka i ligaspelet blev han målskytt direkt för sitt RB Leipzig.

Svensken satte 1–0-målet borta mot Freiburg på straff.

Emil Forsberg var stekhet i landslaget när Blågult besegrade Kosovo och Grekland med 3–0 respektive 2–0. Stjärnan blev målskytt i båda matcherna – båda gångerna från straffpunkten.

Efteråt fick han frågar om sin kyla från elva meter, mer specifikt om att hans straffar påminner en hel del om Thomas Brolins, som nästan alltid iskallt väntade ut målvaktens rörelse och rullade in bollen i andra hörnet.

– Ja, till 98 procent i alla fall. Man väntar ut lite och ser vart han är sugen på att gå och så försöker man lägga den i andra hörnet, sa han om jämförelsen.

Målskytt direkt

Väl tillbaka i ligaspelet med var det dags igen. I den 32:a minuten borta mot Freiburg fick RB Leipzig straff, varpå Forsberg stegade fram och skickade in 1–0.

”Iskallt”, skriver RB Leipzig på Twitter.

Det var alltså hans tredje straffmål inom loppet av en vecka – och hans totalt 50:e mål i RB Leipzig-tröjan.

I den 64: minuten kvitterade Freiburg till 1–1. Tre minuter senare blev Emil Forsberg utbytt.

”Blandade känslor”

Matchen slutade 1–1.

– En poäng med blandade känslor. Vi ville absolut vinna matchen och gjorde allt för det. Vi måste hitta lösningar och göra det tränaren ber oss om, säger Forsberg efteråt enligt TT.