Fortsatt blytungt för San Jose Sharks

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. San Joses hajar har gått på grund och kommer inte loss.

Det blev ny förlust mot Predators i Nashville i natt – och faktum är att Erik Karlsson & co fortfarande inte varit i ledningen vid ett enda tillfälle den här säsongen.

Så nu plockar klubben, lätt desperat, in 40-årige klubbikonen Patrick Marleau.

– Vi behöver en veteran som förstår hur vi spelar, säger general managern Doug Wilson.

”Kris” är kanske ett väl magstarkt begrepp att komma dragande med när säsongen bara är en vecka gammal, men nog ser det blytungt ut för tippade topplaget San Jose Sharks.

De åkte på fjärde raka torsken, av fyra möjliga, med 5-2 borta mot Nashville i natt – och inte nog med det. De har alltså inte vid ett enda tillfälle under 12 perioder varit i ledningen. Utan fått jaga i underläge – hela tiden.

– Det är det som dödar oss. Vi ligger på i tre-fyra byten och har verkligen allt momentum. Sedan får motståndarna friläge och gör mål direkt, säger en frustrerad Evander Kane till Mercury News.

Kane undviker att rikta kritik mot målvakten Martin Jones men faktum är att han sett väldigt blek ut.

Erik Karlsson och San Jose förlorade mot Filip Forsberg.
Foto: TT
Erik Karlsson och San Jose förlorade mot Filip Forsberg.

Forsberg stänkte in nytt mål

Någon ny keeper att skriva kontrakt med finns dock inte. Istället tog general managern Doug Wilson redan innan Nashville-matchen beslutet att Patrick Marleau – den nu 40-årige gamle trotjänaren som efter nitton (!) säsonger med Sharks hösten 2017 skrev på för tre år med Toronto men i somras trejdades till Carolina och sedan köptes ut.

– Vi behöver mer djup och en veteran som förstår hur vi spela och vet vad coach DeBoer vill ha av honom. Det här blir bra för våra unga killar, säger Wilson.

Marleau ansluter till hajstimmet i Chicago, där en tidig måste-match väntar mot Blackhawks natten till fredag.

Predators behöver, å sin sida, inte kalla in några veteraner. Eller något annat. De trummar på och öser in mål och ser allmänt giftiga ut. Filip Forsberg stänkte in sitt tredje mot Sharks – efter en bjudning av landsmannen Erik Karlsson.

– Väldigt skönt att vi studsar tillbaka direkt efter en förlust. Man kan inte vinna ligan den här tiden på året, men man kan definitivt förlora den om man hamnar för långt efter, säger ”Flipper” till nhl.com.

Hemska ord för Sharks att höra…

Publicerad:

LÄS VIDARE