Ny förlust och usel CHL-inledning av Frölunda

Regerande CHL-mästare men försvaret av titeln har börjat uselt.

2–3 mot tjeckiska Mountfield innebar andra raka förlusten för Frölunda.

– Spelet fungerar inte, säger SVT-experten Jonas Andersson.

Frölunda HC

I fredags inledde Frölunda HC tävlingssäsongen med att förlora hemma mot Graz efter straffar i CHL-premiären.

Uppföljningen under söndagen, åter hemma i Frölundaborg, var spelmässigt bättre långa stunder men gästerna, tjeckiska Mountfield spelade typiskt – tjeckiskt.

Mountfield ställde upp med en tät defensiv och vasst, snabbt kontringsspel.

Efter en mållös förstaperiod svarade gästerna för 1–0 (30.40) genom Alex Jergl och 2–0 ( 34.00) Philip Samuelsson innan Rhett Rakhshani tog in Frölunda i målprotokollet, 1–2 (35.44).

Retur från Rubin

I början av tredje perioden malde dubbla mästarna Frölunda på mot Mountfieldmålet, men svagt försvarsarbete gav 1–3 efter 46.01.

Lukas Cingel kunde ensam och utan bevakning peta in pucken efter retur från Niklas Rubin.

En utvisning gav Frölunda chansen att komma in i matchen igen. I spel fem mot fyra rakade Rakhshani in sitt andra mål och 2–3 med över tre minuter kvar att spela.

I slutminuten tog FHC-coachen Roger Rönnberg ut Niklas Rubin, hemmalaget fick till ett rejält tryck i spel sex mot fem men Mountfieldmålvakten Marek Mazanec säkrade 3–2-segern för gästerna.

”Spelet fungerar inte”

Regerande mästarna Frölunda har därmed fått en usel start i säsongens Champions League Hockey med bara en poäng efter två matcher, båda på hemmais.

Under söndagen var det 3 895 åskådare på plats i Frölundaborg.

– Det är inte bara en dålig start poängmässigt, spelet fungerar inte heller. De här sex perioderna har inte innehållit strålande ishockey. Det har bitvis varit bra, men alldeles för långa perioder där Frölunda är för omständliga och tar för lång tid och där backarna inte vågar ansvara för pucken, säger SVT-experten Jonas Andersson.

– Det är rättvist att de förlorar två matcher, säger Andersson i SVT:s sändning.

Även Skellefteå har fått en haltande inledning av CHL-spelet. Efter övertidsseger mot Bern i fredags blev det förlust hemma, 1–2, mot Grenoble.

Damien Fleury gjorde 1–0 i första perioden innan det dröjde länge innan ytterligare mål. Joel Champagne gav Bern anledning att bubbla och fira i förtid med 2–0 (58.57) innan Jesper Frödén tröstmålade till 1–2 med fyra sekunder kvar på klockan inför 1 887 åskådare i Skellefteå Kraft Arena.

Under söndagskvällen kompletterade Djurgården Färjestad bland de svenska fullpoängarna efter två omgångar i CHL.

Djurgården dominerade chansmässigt borta mot Wien men fick nöja sig med en 2–1-seger inför 2 600 åskådare i Erste Bank Arena. Målskyttar: Sebastian Strandberg och Tom Wandell.