Nordamerika körde över Team Europa

Uppdaterad 2016-09-16 | Publicerad 2016-09-09

MacKinnon tvåmålsskytt i 4–0-segern

Två helt obeprövade lag.

Anze Kopitar och hans Team Europa visste vad som väntade – men ändå kunde de inte stå emot när Team Nordamerika satte fart och inte stoppade förrän vid 4–0.

– Vårt lag är byggt på snabbhet och skills, det visade vi i kväll, säger tvåmålsskytten Nathan MacKinnon.

Connor McDavid blir lagkapten.

Sverige möter Nordamerika, som består av 23-åriga eller yngre NHL-spelare, i den sista gruppspelsmatchen i World Cup.

Vi får hoppas att Tre Kronor har hunnit få igång benen tills dess.

För i natt i Quebec City hängde inte Zdeno Chara och Marian Hossa & Co med när NHL:s ynglingar satte fart och gjorde tre mål inom fem minuter i andra perioden.

Lagkamraten till Landeskog och Söderberg, Nathan MacKinnon öppnade kalaset med ett powerplay-mål och avslutade med att sätta en straff i mitten av tredje. Colorado-forwarden var matchens lirare enligt coach Todd McLellan och kedjan tillsammans med Ryan Nugent-Hopkins och draftettan Auston Matthews var särskilt svårstoppad i anfallszon.

”Visste vad som väntade”

Nugent-Hopkins och Johnny Gaudreau gjorde de resterande målen och Matt Murray stoppade 23 skott medan Europas Jaroslav Halak fick släppa förbi fyra på 21 skott.

– Vi har kallat Team Nordamerika för det snabbaste laget i turneringen från början. Vi är tacksamma att vi ska möta dem två gånger nu innan, säger Europas coach Ralph Krueger.

– Vi visste vad som väntade, säger Anze Kopitar.

Kort innan nedsläpp utsåg Nordamerika sin kapten, 19-åriga supertalangen Connor McDavid.

Assisterande blir Philadelphias Sean Couturier och Floridas Aaron Ekblad.