Vild glädje i Columbus efter dramatiska slutet.

Philadelphia Flyers är åter över slutspelsstrecket.

Trots en total kollaps där laget tappade 2–0 till 2–3 mot bottenlaget Columbus.

– Spelar vi såhär, även om vi skulle nå slutspelet, åker vi ut direkt, sa lagkaptenen Claude Giroux.

Med 2,33 kvar av den tredje perioden – då Philadelphia ledde med 2–0 – utvisades Columbus Ryan Murray två minuter för en slashing.

Flyers tanke: bara spela av de två PP-minuterna plus 33 sekunder för att knipa två värdefulla poäng i den tajta slutspelsjakten i öst.

Samtidigt hade målvakten Steve Mason fram till dess svarat för en strålande insats och räddat 40 skott.

Men vad hände? Jo, Columbus tog ut sin keeper Sergei Bobrovsky och fortsatte pumpa på offensivt i spel fem mot fem.

Det gav utdelning. Boone Jenner styrde in 1–2 när klockan stod på 18,56.

Bobrovsky kom in i kassen igen för att åter lämna under matchens absoluta slutskede. Och i spel sex mot fem med endast 7,6 sekunder kvar tryckte Cam Atkinson in 2–2 från nära håll.

Kvitteringen fick Blue Jackets hårdföre coach John Tortorella att – ovanligt nog – jubla euforiskt i båset.

Förlängningen blev mållös och efter åtta missade straffar lyckades Boone Jenner återigen överlista Mason och gav Columbus segern.

– Vi spelade tufft och bra hela kvällen. Vi fortsatte att trycka på och helt ärligt var det en match som vi förtjänade att vinna, sa Tortorella till klubbens hemsida.

Sista platsen

I Flyers-lägret var det buttert efter kollapsen och åttonde raka förlusten (!) i Nationwide Arena.

– Om vi spelar såhär, även om vi skulle nå slutspelet, åker vi ut direkt. Vi måste hitta ett sätt att spela bättre. Det här var inte tillräckligt bra, sa Claude Giroux enligt nhl.com.

– Vi gav bort extrapoängen. Det är verkligt en besvikelse, sa målvakten Steve Mason som till slut noterades för otroliga 51 räddningar.

Philadelphias poäng gjorde att laget ändå passerade Detroit och gick upp den åttonde och sista slutspelsplatsen. Lagen har lika många poäng, men Flyers har en match färre spelad.

Detroit spelade också i natt och förlorade klart med 2–6 borta mot Tampa Bay.

Därmed riskerar rödvingarna att för första gången på 25 år missa slutspel.

Zibanejad reducerade förgäves.

Nu kan vi också konstatera att Kanada med största sannolikhet blir utan lag i Stanley Cup. Ottawa, som fortfarande hade en minimal chans, förlorade hemmamatchen mot Washington med 2–4 och den lilla chansen är nu bara teoretisk.

Mika Zibanejad reducerade till 2–3 med 1,33 kvar (passning från NHL:s assistkung Erik Karlsson), men med 13 sekunder kvar satte T.J. Oshie sista spiken i Sens-kistan med 4–2 i tom kasse.

I första perioden hade Nicklas Bäckström svarat för både mål och assist när Caps gick upp i en 3–0-ledning.

– Vi spelade mot ligans bästa lag. Att släppa in tre puckar i första hjälper oss inte att vinna, sa en besviken Erik Karlsson till klubbens hemsida.

Därmed säkrade Washington både divisions- och konferenssegern och får hemmafördel ända fram till en eventuell Stanley Cup-final.

Jakob Silfverbergs formtopp håller i sig. I natt blev det två nya mål, men Anaheim föll ändå borta mot Montreal med 3–4.

Den förre brynäsaren har nu gjort sex mål på de senaste fem matcherna och totalt 15 denna säsong – nytt personligt NHL-rekord.

Johan Larsson såg till att ge Buffalo segern när han satte avgörande och avslutande 3–2 i hemmamatchen mot Carolina. Joakim Nordström gjorde ett av av bortalagets baljor – hans tionde för säsongen.

Markström blev matchens första stjärna.

Det går väldigt tungt för Vancouver Canucks i säsongens slutskede. I natt nollades laget för tredje matchen i rad. Winnipeg vann hemma med 2–0.

Canucks målvakt Jacob Markström svarade för en fin insats och räddade 48 av de 49 skotten och blev vald till matchens första stjärna. Jets andra målet kom i tom kasse i matchens slutskede.

I stjärnmötet i väst mellan mästaren Chicago och Dallas var bortalaget hetast. 4–0 till Stars efter den första perioden blev till slut 6–2.

Minnesota Wild vann med 2–1 hemma mot Los Angeles Kings efter mål av finländarna Erik Haula och Mikko Koivu. Men den störste hjälten var målvakten Devan Dubnyk som räddade 38 skott.

Därmed är Wild åter uppe på en slutspelsplats, en poäng före Colorado. De två lagen gör upp om den sista platsen i väst – och möts på lördag i Denver.

Västra:

8. Minnesota 81 poäng, 74 matcher