Här visar domaren ut alla spelare på isen

Av: Anna Lindbäck, Filip Durefelt

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

KARLSTAD.

Nio tvåminutersutvisningar – under loppet av en sekvens.

Andra perioden mellan Färjestad och Malmö var rena rama kaosakten och domaren Patrik Sjöberg visade ut samtliga utespelare.

– De får bygga ut bänken till nästa match, skrattar Sebastian Erixon.

Åtta minuter in i mittenperioden mellan Färjestad och Malmö small det till rejält och alla utespelarna på isen var inblandade i någon form av brottningsmatch, rallarslagsmål eller verbal dispyt. Till slut utvisades totalt nio spelare, fyra i FBK och fem i Malmö (se tillägget). Det var trångt på respektive lags botbänk och spelarna fick nätt och jämt plats. Helt klart en ovanlig syn i SHL.

Gjorde det lätt för sig

– Vi försökte få i gång lite känslor där. Jag har aldrig varit med om att så många spelare blir utvisade samtidigt så det var något nytt. De får bygga ut bänken till nästa match, skämtar FBK-backen Sebastian Erixon.

Foto: Bildbyrån

Malmötränaren Peter Andersson och FBK:s assisterande tränaren Gereon Dahlgren var båda inne på att domarna gjorde det lätt för sig genom att plocka så många utvisningar – det vill säga alla utespelare på isen (Jesse Virtanen satt utvisad vid tillfället). Erixon håller med om det:

– Det kändes som det. De ville vill inte röra om i gryten så de plockade ut alla på isen – utom sig själv.

Kräftgången fortsätter

I och med suddenförlusten fortsätter Färjestads kräftgång. Detta var lagets femte raka förlust och laget, som startade säsongen strålande, är inne i en rejäl svacka. Och nu börjar man tappa mark i tabellen. Malmö tog däremot en ny skalp när när värmlänningarna besegrades med 3–4 i förlängningen. Där visade man också att släkten är värst. Johan Olofsson, som är fostrad i FBK, hängde avgörandet 38 sekunder in i förlängningen.

– Extra kul att Johan fick hänga det målet eftersom han har en historia i Färjestad, säger Peter Andersson.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!