Vegas tog revansch efter förlusten i Tahoe

Karlsson till Sportbladet: Skönt att få serien utjämnad

Publicerad:

HOCKEY

NEW YORK. Vegas fick snabb revansch på Colorado för utomhus-förlusten i Lake Tahoe.

De nollade de heta rivalerna i Denver i natt.

– Ja, vi spelade Vegas-hockey i den här matchen, säger William Karlsson efter 3-0-segern.

Åtskilligt stod på spel i Ball Arena – som Pepsi Center döpts om till – mellan tungviktarna Avalanche och Golden Knights,.

Dels var det fjärde mötet i rad och Avs hade 2-1 i matcher, dels vann samma Avs prestigefajten på den granna utomhusrinken i Lake Tahoe så sent som i lördags.

Men riddarna från Strippen fick sin revansch och klappade alltså till lede fi med 3-0.

– Ja, det var skönt att få serien utjämnad. 2-2 är klart bättre än 1-3, konstaterar William Karlsson när vi når honom efteråt.

– Avalanche är extremt skickliga, det är inget snack om det. Men i kväll var det vi som tog tag i taktpinnen direkt och lät bli att vara så tillbakadragna som vi varit i några matcher. Vi spelade helt enkelt Vegas-hockey.

Stod för två assist

Och så såg Marc-Andre Fleury återigen ut som att han plötsligt blivit tio år yngre, stoppade 34 skott och höll säsongens tredje – och NHL-karriärens 64:e – nolla.

– Han var helt fantastisk. Det gör det väldigt mycket lättare för oss när han spelar på det sättet, konstaterar ”Wild Bill”.

Som själv bidrog med två assist.

– Det får väl ses som okej, det är alltid kul att bidra med lite poäng. Jag hade velat göra ett mål också, särskilt i ett två-mot-en-läge vi hade. Men det bara att jobba vidare.

Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!