Vann i Scandinavium – för första gången någonsin

Frölunda HC

IK Oskarshamn har överträffat alla förväntningar och har varit ett topplag i princip hela säsongen.

Men i kväll trodde nog det flesta att smålänningarna skulle förlora.

Särskilt efter den första perioden.

Redan 7.22 in i densamma hade hemmalaget dominerat stort och tagit en kvick 2–0-ledning genom Anders Grönlund och Christian Folin.

Vägrade ge sig

Men Oskarshamn ska man aldrig räkna bort. Det har många lag bittert fått erfara tidigare under säsongen.

På två minuter i mellanperioden blixtrade Oskarshamn till och Kim Rosdahl och Hynek Zohorna såg till att det plötsligt stod 2–2 på tavlan.

Efter att Frölunda bara sekunder senare återtagit ledningen kom Oskarshamn ikapp ännu en gång.

Lukas Pilö såg till att sätta 3–3 och att matchen gick till både förlängning och straffar.

Straffspecialisten klev fram

Då gjorde Oskarshamn mål på båda sina straffar (Patrik Karlkvist, förstås, och Dale Weise) samtidigt som straffspecialisten Tim Juel, Oskarshamnskeepern, tog båda Frölundas straffar.

Det innebär att han nu tagit tio av elva straffar den här säsongen.

– Fantastiskt starkt att vi vänder på det här. Otrolig moral i laget, konstaterar bortatränaren Martin Filander i C More.

Frölundas dito, Roger Rönnberg, var dock inte lika munter.

– Vi var bra I tio minuter. Sedan spelar med huvudet under armen. Andra perioden är riktigt tråkig, tyvärr.