Publicerad 2021-12-17

Det svenska målskyttet fortsätter att spöka i Channel One Cup.

I premiären blev man nollat.

Mot Kanada mäktade man med ett mål – och åkte på andra raka förlusten.

Sverige hade en lyckad Karjala Cup i november. Då gick man och vann hela turneringen. Men Channel One Cup har börjat desto mer dystert.

Öppningsmatchen mot hemmanation Ryssland bjöd inte på något sprakande spel. Slutresultatet fick skrivas till 1–0 i ryssarnas favör – och Färjestads Joakim Nygård utgick skadad.

Mot Kanada fick man det tufft i offensiv zon på nytt. I den första perioden skapade man inte mycket av värde, medan Brandon Gormley pricksköt in Kanadas ledningsmål efter en öppnande passning.

Den andra perioden såg också ut att bli målsnål, trots att Tre Kronor fick spela fem mot tre i över en halv minut. Men då hittade Sverige in i målprotokollet, 95 minuter och 47 sekunder in i turneringen.

Hittade nätet efter 95 minuter och 47 sekunder

Det var Färjestads Gustav Rydahl, inkallad som ersättare, som spräckte nollan med en backhandlyftning. Glädjen skulle bli kortvarig.

Kort därpå skakade Eric O’Dell fram ett friläge som han förvaltade på bästa sätt. Och Kanada var inte färdigt där. Bara minuten senare fick Brynässpelaren Charles Genoway på en riktigt rökare som hittade det högra målvaktskrysset bakom Adam Reideborn.

Sverige jagade tappert i tredje, och hade dubbla ramträffar – en i ribban och en i stolpen. Men närmare än så kom man inte.

Sverige andra raka förlust i Channel One Cup är ett faktum. Med det ligger man sist i turneringstabellen.