Hedman utbuad i natt: ”Jag skämdes”

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEWARK. Tampa skaffade sig slagläge i slutspelsserien mot New Jersey i natt.

Så Victor Hedman kunde stå ut med att Devils-fansen kvällen igenom buade ut honom för situationen i förra matchen när han rappade unge Nico Hischier mellan benen med klubban

– Det gjorde de rätt i. Jag skämdes för det där, det var väldigt dumt gjort, säger den svenske backstjärnan till Sportbladet efter 3-1-segern.

Det var i slutet av tredje holmgången mellan Tampa och New Jersey i The Rock i måndags det brast för Victor Hedman.

Han blev frustrerad över ett tungt underläge och drog till unge schweizaren Nico Hischier med klubban rakt i klockspelet.

Många trodde att den 27-årige bjässen från Ö-vik skulle bestraffas åtminstone med böter för tilltaget, men det slapp han – förmodligen för att han aldrig gjort något liknande tidigare.

Devils-fansen visade dock inte samma nåd när han återvände till Newark för ny match i natt.

Varje gång Victor rörde pucken buade de ljudligt.

”Förtjänade det”

Och faktiskt:

Svensken har full förståelse för det.

– Ja, det gjorde de rätt i. Det förtjänade jag, säger han när vi träffar honom efteråt.

– Det var väldigt dumt och onödigt av mig. Man kan spela tufft, men det där var inte alls tufft. Det hör inte alls hemma på en hockeyplan. Jag skämdes och hade dåligt samvete och sms:ade Nico och bad om ursäkt efteråt.

Kan avgöra på hemmaplan

Nå, ”Vigge” kan trösta sig med att han förmodligen inte behöver återvända till New Jersey mer i vår, för Tampa vann ett tajt, tufft och – återigen – tämligen grinigt drama i natt med 3-1, har därmed övertag i serien med samma siffror och kan avgöra alltihop hemma i Amalie Arena på lördag eftermiddag.

– Det är ju planen, vi ser helst att vi inte behöver åka tillbaka hit, men det kommer bli tufft. Dom har ett bra lag och fjärde matchen är alltid den svåraste matchen att vinna, menar han.

Backkollegan Anton Strålman är inne på samma linje, men tror det kan gå vägen om laget spelar på samma sätt som inatt.

– Vi fortsatte ta lite för mycket utvisningar, men i gengäld var vår ”penalty kill” kanonbra och så eliminerade vi merparten av de ”turnovers” som förstörde förra matchen, säger han.

– Det är inte slut ännu, de är farliga hela tiden, men fortsätter vi på det viset, och slutar åka ut så mycket, ser det lovande ut.


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!