Comebacken i natt: ’Inte räknat med det’

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Det skulle enligt ursprungsplanen tagit ytterligare några veckor, men redan i natt fick Oscar Lindberg göra comeback för sitt New York Rangers.

– Jag fick beskedet i lördags kväll och det var skönt att bara kastas in i det så man inte hann tänka så mycket. Och jag tycker det gick bra, säger den 24-årige Skellefteå-sonen till Sportbladet efter det som blev en 3-2-seger över Arizona.

Han genomgick en stor höftoperation så sent som i maj och enligt en prognos Rangers hållit fast vid ända fram till den här helgen skulle Oscar Lindberg missa åtminstone första månaden av årets grundserie. 

Men laget har åkt på några tunga skador på forwardsidan och när det efter lördagskvällens match i Washington visade sig att inte heller Chris Kreider skulle kunna spela söndagens hemmamöte med Arizona tog coachen Alain Vigneault beslutet att aktivera Lindberg.

– Jag hade inte räknat med att vara igång redan nu, men igår kväll fick jag besked att jag skulle spela och jag hade blivit helt ”clearad” av läkarna tidigare under lördagen så det var inga problem, säger han när vi möter honom efteråt.

– Tvärtom var det skönt att bara komma in i det direkt och inte behöva tänka så mycket.

”Framförallt roligt”

Helt okej såg det ut också, under de tio och en halv minuter Oscar fick spela.

– Det kändes att jag inte har någon matchrytm och så där, men jag tycker det gick bra. Framförallt var det väldigt roligt att få vara med igen.

Matchen – ingen av de mest minnesvärda i Madison Square Gardens historia, om man säger så – vann Rangers med 3-2.

– Ja, starkt. Det är inte så lätt, vi tog en riktigt tung seger mot Washington ett dygn tidigare och så får vi komma hem och ladda om direkt för Coyotes, säger Henrik Lundqvist.

Vass Lundqvist i mål

– Det var lite slarvigt emellanåt också, vi släppte till arton ”turnovers” i andra perioden. Då märkte man att det var ”back-to-back”. Men vi fortsätter skapa mycket chanser och hade kunnat hängt några till, jag tycker det ser bra ut. 

”Henke” själv spelade alltså andra matchen på ett dygn, såg vass ut och stoppade 27 skott.

– Jag var glad att jag fick hoppa på 'et igen och spela ”back-to-back”. Det har inte varit så många sådana sista åren, säger han.

– Och nej, jag är inte särskilt trött, det känns bra. Det är tidigt på säsongen, man har fortfarande mycket energi. Det går inte att vara sliten redan nu, he he.

Jesper Fast stod för en assist.

■ ■ ■

Edmonton Oilers verkar slutligen ha fått den utväxling omvärlden väntat på i snart ett decennium.

De nollade Winnipeg Jets i den stora utomhusmatchen på Investor Group Field i just Winnipeg under söndagskvällen – och har därmed gått upp i sammanlagd serieledning. 

– Det var en stor upplevelse att få vara med om hela det här evenemanget, men när matchen började var vi fokuserade på att spela och det gjorde vi verkligen, säger Oilers-coachen Todd McLellan. 

■ ■ ■

Henrik Sedin gjorde sitt tredje mål för säsongen, på assist från Loui Eriksson,  när Canucks gästade Anaheim i natt, men det hjälpte inte.

Vancouver åkte på andra raka förlusten, med 4-2.

Eriksson hade också assist på det andra målet, inprickat av Bo Horvat.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!