Växjöstjärnan frias efter överkörningen

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Dennis Everberg slipper avstängning

Växjös Dennis Everberg körde över Frölundas målvakt Johan Gustafsson.

Forwarden anmäld till disciplinnämnden – som friar.

– Han kunde visat lite mer respekt, sa Gustafsson i går.

Det blev en tung torsdagskväll för Växjö Lakers.

Förlust med 3–1 borta mot Frölunda och dessutom fick forwardsstjärnan Dennis Everberg matchstraff efter att ha kört över Frölundamålvakten Johan Gustafsson i den tredje perioden.

– Det går snabbt och Everberg vill göra mål. Samtidigt så behöver han kanske inte köra rätt in. Han kunde visat lite mer respekt. Både vi och Växjö drabbades av skador på målvakter under slutspelet i fjol efter sånt. Jag behöver inte säga mer än så, sa Gustafsson själv i går.

”Styrdes in i målvakten”

Everberg anmäldes under fredagsmorgonen men efter att situationen granskats ytterligare kom beskedet att disciplinnämnden anser att matchstraffet räcker.

Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd motiverar beslutet såhär:

”Dennis Everberg har ett ansvar att undvika fysiskt kontakt med målvakten. Av filmsekvensen framgår dock att kontakten uppstod, i vart fall delvis, på grund av att motspelare styr in Everberg i Frölundas målvakt. Med hänsyn till detta anser nämnden att förseelsen inte är av sådan art att den bör föranleda någon ytterligare bestraffning från nämndens sida, det vill säga någon bestraffning utöver den som dömts utav domaren på isen. Anmälan lämnas därför utan bifall.”

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!