Publicerad:
Uppdaterad:

”Detta var otroligt starkt av oss”

Nashville vände underläget och vann

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Inget i NHL är mer hopplöst än att hamna i underläge mot New York Islanders på bortaplan.

Men det hade tydligen ingen berättat för Nashville Predators, för de vände 1-3-underläge till en häpnadsväckande 8-3-seger på Long Island i natt.

– Ja, det här tycker jag var otroligt starkt av oss. Särskilt som vi spelade för andra gången på ett dygn, säger målskytten Filip Forsberg till Sportbladet.

De har sopat banan med New York senaste dygnet, Nashville Predators.

Redan igår sänkte de Rangers med 5-2 på Madison Square Garden, men det var bara uppvärmningen. I natt klappade de alltså till självaste Islanders – NHL:S bästa defensiva lag – med snudd på overkliga siffrorna 8-3 i Nassau Coliseum.

– Detta var på förhand en av de svåraste bortamatcherna på schemat, särskilt som vi hade andra kvällen i en ”back-to-back”, säger Filip Forsberg när vi talar med honom efteråt.

– Så det känns väldigt bra att vi kunde vinna. Vi är ju också i väldigt behov av poäng, så att lämna New York med fyra…ja, det är bra.

Utgången i natt föresvävade absolut ingen när Islanders drygt åtta minuter in i andra perioden gick upp i 3-1-ledning. Att komma tillbaka från underlägen mot Barry Trotz mäktiga lagmaskin, på bortais, är nästan lika svårt som att köra ikapp Formel 1-kungen Lewis Hamilton - med en trampbil.

Men Predators inte bara kom tillbaka. De gjorde fyra raka mål under återstoden av mittperioden och följde upp med ytterligare tre i tredje.
Det känns som den typ av sekvens som kan vända på hela säsongen för att begåvat lag i motvind…

– Ja, fortsätter Filip, det är i och för sig viktigt att vi inte blir nöjda bara för att vi gjort två bra matcher.

– Men det känns väldigt bra för hela laget att visa att vi kan spela så här stabilt i en hel match mot så bra motståndare. Jag tycker det här var otroligt starkt av oss. Särskilt som vi spelade för andra gången på ett dygn.

”Försöker skaka av mig honom”

”Flipper” var själv den som initierade hela vändningen genom att piska in reduceringen, med ett sylvasst skott, bara sekunder efter hemmalaget skaffade sig den där 3-1-ledningen.

– Ja, det skottet satt bra. Särskilt skönt var det att det kom i powerplay, det behöver vi få igång, kommenterar han.

Även Calle Järnkrok gjorde ett mål, vilket betyder att han och landsmannen Forsberg nu båda står på tolv fullträffar den här säsongen.

– Jag försöker skaka av mig honom, men varje gång jag gör mål replikerar han med ett eget, skrockar Filip.

– Nej då, det är bara ett gott tecken att han gör mål.

Herrarna stod för varsin assist också, med Mattias Ekholm noterades för två sådana.

Foto: Mark J. Terrill / TT NYHETSBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Publicerad: