Lias Andersson målskytt: ”Tränat riktigt hårt”

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Det här är året när Lias Andersson slutligen ska bli en av huvudrollsinnehavarna i hockeyshowen på Broadway.

Och det kunde nästan inte ha börjat bättre.

Den 20-årige göteborgaren prickade in ett mål direkt i New York Rangers försäsongspremiär mot New Jersey på Madison Square Garden i natt.

– Jodå, jag har haft en lyckad sommar och är i bra slag. Nu är planen att jag ska bosätta mig här i New York och få en bra roll i laget, säger han till Sportbladet.

Det blev visserligen stryk, med 3-4, i säsongens första föreställning på Garden, men på försäsongen betyder resultaten som bekant inte särskilt mycket och faktum är att ”nya” Rangers såg pigga och vassa ut.

– Det är ändå synd att vi förlorar, så fort det är två lag mot varandra och man möter spelare man inte tycker om så vill man vinna, säger Lias Andersson efteråt.

– Men jag håller med. Trots att att vi tränat jäkligt hårt och känner oss lite trötta i benen är vi hungriga och har intensitet i spelet. För att vara första matchen såg det bra ut.

Lias tycker överhuvudtaget det blåser nya vindar i Manhattan-klubben efter två motiga säsonger.

– Ja, vi har fått in några nya gubbar och man känner en helt annan puls både på träningsrinken och här i arenan, fortsätter han.

Mål av Panarin

Flera av de ”nya gubbarna” visade upp sig i nattens match, till exempel ryske stjärnan Artem Panarin, backesset Jacob Trouba och – inte minst – omsusade finska draft-tvåan Kaapo Kakko. De gav alla ett inspirerat intryck, i synnerhet i en räcka powerplay – och i ett sådant i mitten av andra perioden noterades samtliga också för sina första Rangers-poäng. Kakko och Trouba stod för framspelningen – Panarin dammade in pucken.

– Vi skapade väldigt mycket och borde nog producerat mer. Men det var fantastiskt att få spela med så skickliga spelare, säger Kakko.

Även Lias stod alltså för ett mål – och med det hoppas han ha satt tonen. Efter två säsonger under vilka han pendlat mellan NHL och farmarligan vill han etablera sig på riktigt på Manhattan nu.

– Ja, det är planen. Jag vill bosätta mig här och få en bra roll i laget. Så att jag kan…ja, slappna av är väl fel uttryck, men känna mig lite trygg och kunna bygga på något, förklarar han.

– Och det känns bra. Jag har haft en lyckad sommar och tränat riktigt hårt och är i bra slag.

Även Devils hade svenskar på isen, i form av Jesper Bratt och rookien Jesper Boqvist. Den senare ingick i en sylvass förstakedja med Nico Hischier och Nikita Gusev och skötte sig utmärkt. Plus två var han, och fick närmare femton och en halv minuts istid.

Bara sju sekunder återstod, ställningen var 2-2 och övertid väntade mellan Washington och St. Louis i Betongbunkern i centrala DC.

Trodde alla.

Men då svepte Nicklas Bäckström iväg en lös puck från mittzonen – och på något sätt studsade den in bakom Blues olycklige målvaktsrookie Evan Fitzpatrick.

Försäsongens tavla, utan tvekan.

”Bäckis” hade också assist på nye lagkamraten Richard Paniks 2-2-mål 53 sekunder tidigare.

Firma Matthews-Nylander verkar spinna från start i år. Auston Matthews gjorde två i Maple Leafs 3-4-förlust borta mot Ottawa i natt – och William Nylander spelade fram till båda.

Apropå Nylander:

Lillebror Alexander fick chansen i Chicagos förstakedja med klubbikonerna Patrick Kane och Jonathan Toews mot Detroit i natt – och tackade för förtroendet genom att, tillsammans med Kane, spela fram till Duncan Keiths matchavgörande 2-1-mål.

Gustav Forsling bokfördes för sin första poäng – i form av en assist – för nya klubben Carolina i en 2-0-seger mot Tampa hemma i PNC Arena.

Publicerad:

LÄS VIDARE