Ny monstermatch av superduon: ”Vissa nätter går bättre än andra”

McDavid och Draisaitl bjöd på show

Uppdaterad 2023-01-11 | Publicerad 2021-02-01

När Connor McDavid och Leon Draisaitl kör får motståndarna hålla i sig.

I natt bjöd Edmontons superstjärnor på en redig uppvisning och stod tillsammans för elva (!) poäng när Oilers besegrade Ottawa med 8–5.

– I natt gick det vår väg, menar Draisaitl efter matchen.

Det var åka av direkt från nedsläpp.

Åtta sekunder in i den första perioden tekade fjolårssäsongens poängkung Draisaitl bak till Dominik Kahun som satte 1–0.

Och på den vägen var det.

Drygt 3–1 på sju minuter valde Senators att byta ut Matt Murray och sätta in Marcus Högberg i mål, utan önskad effekt.

Snart därpå satte James Neal 4–1 och strax därpå kom 5–1 signerat Ryan Nugent-Hopkins i powerplay, givetvis framspelad av lagets två stora namn.

Brady Tkachuk och Drake Batherson reducerade förvisso mot slutet av första perioden men när McDavid smällde in 6–3 direkt i andra hade luften mer eller mindre gått ur gästerna.

”Bara händer ibland”

Innan perioden var över ledde Oilers med 8–3 och gick till sist och vann med 8–5 efter att Senators fått två tröstmål i tredje.

Och med sex assist från Draisaitl och 1+5 av McDavid är det inget snack om vad som fällde avgörandet.

– Jag tror att det bara händer ibland. Vi försöker hjälpa laget på alla sätt vi kan och vissa nätter går det bättre än andra, säger Draistaitl.

Allt om Hockey-VM 2021: Spelschema, tv-tider och datum
Stanley Cup 2021: Allt om slutspelet i NHL

Carolina Hurricanes fortsätter säsongen superbt efter sin corona-kantade inledning.

I natt kom fjärde raka segern laget besegrade Dallas Stars på straffar.

Nyförvärvet Vincent Trocheck blev avgörande straffskytt och sköt lagets femte seger på sex matcher.

Och även Philadelphia mäktade med sin fjärde raka seger efter att i natt ha knäppt New York Islanders på näsan.

Joel Farabee blev hattrickhjälte men efter att Islanders hämtat upp och tvingat fram övertid var det till sist Kevin Hayes som kunde sätta punkt med 4–3 på övertid.

St. Louis passade även på att utöka en annan imponerande svit genom en 4–1-seger mot Anaheim.

Målvakten Ville Husso fick fira sin första seger i NHL-karriären när hans Blues plockade poäng för sjunde matchen i rad.

Jakob Silfverberg, assisterad av Hampus Lindholm, stod för ankornas enda mål i matchen.