Målskytt på nytt när Edmontons superstjärnor nollades

Uppdaterad 2021-05-21 | Publicerad 2021-02-28

Bänkad, ifrågasatt och sågad.

Då blev William Nylander, 24, matchvinnare för andra gången på lika många matcher.

I natt gjorde svensken återigen mål när hans Toronto nollade Edmonton på bortaplan.

Efter att ha fått avsluta förra veckans match mot Montréal på bänken och fått ta emot skarp kritik i lokalpressen har Nylander svarat på bästa sätt.

Mot Calgary senast blev det dubbla mål och i natt kom ännu en fullträff.

I powerplay mot slutet av den första perioden lyckades 24-åringen vispa in pucken genom en minimal lucka och 1–0 var ett faktum.

Lagkamraten Mitch Marner svarade upp med en egen kasse drygt en minut senare och på den vägen var det.

Nylander slog till igen.

”Väldigt imponerande”

Matchen kom till sist att sluta 4–0 efter ytterligare mål av Jason Spezza och Zach Hyman, framspelad av Pierre Engvall.

Och av Oilers superduo Connor McDavid och Leon Draisaitl syntes inte många spår.

– De fick inte mycket chanser alls. Det var väldigt imponerande både av våra backar som stängde ned dem men även av våra forwards som jobbade hem, säger målvakten Jack Campbell som stoppade 30 skott i matchen.

Allt om Hockey-VM 2021: Spelschema, tv-tider och datum
Stanley Cup 2021: Allt om slutspelet i NHL

I årets första returmöte mellan finallagen i Stanley Cup, Tampa Bay och Dallas, fick de regerande mästarna återigen segerjubla.

Lightning hade det mesta i matchen och fick utdelning på det mesta.

Andrej Vasiljevskij höll rent mellan stolparna och fick från första parkett se sitt lag smälla in fem mål mot Stars.

Därmed knep Tampa Bay fjärde raka segern och går upp som tabelletta i Central Divison.

Kris Letang verkar trivas mot New York Islanders.

I natt avgjorde Pittsburgh-backen på övertid med sitt fjärde mål för säsongen.

Och samtliga av backens kassar i år har faktiskt kommit mot just Isles.

– Jag tror att det är lite så för backar ibland. Man fortsätter skjuta och till sist får man lön för mödan, säger Letang efter matchen.