Sattes på prov av Halmstad: ”Tuffare i skallarna”

Publicerad 2021-03-26

”Grisby” är klara för åttondelsfinal i Hockeyettan.

Halmstad pustade och frustade men den gotländska ringmuren blev en för tung nöt att knäcka.

– Vi är lite tuffare i skallarna än dem. De kände nog av efter förra matchen att vi verkligen var på tå, säger Visby/Romas tränare Hans ”Säcken” Särkijärvi till Sportbladet.

Hemmalaget satte tonen med en gång.

Alex Ek behövde bara en minuts spel innan han kunde pricka dit 1–0 och mer skulle det bli.

Halvvägs kom dessutom nästa kasse efter att Ek förvaltat en stolpretur som i sin tur efterföljde en kanonräddning av Jacob Crespin i mål.

Och det var onekligen fördel Visby/Roma matchen igenom.

Krigade till sig segern

Även om Carl Westberg reducerade i spel fem-mot-tre i slutet av andra, dröjde det bara två minuter innan Sami Tamminen återställde hemmalagets tvåmålsledning med en tjusig backhand.

Halmstad gjorde allt vad de kunde för att sätta press på motståndarkassen, men fick aldrig utdelning.

För när Hammers laddade upp satte gotlänningarna hårt mot hårt och kunde efter mycket slit till sist rida ut stormen.

– Jag tycker inte vi är lika bra som senast och Halmstad gör ett riktigt bra jobb faktiskt, men vi gör en hård arbetsinsats och vinner på det, säger ”Säcken”.

Därmed är Visby/Roma nu vidare till åttondel och för Halmstad är det slutspelat för denna gång.