Svenska stjärnorna bakom mäktiga vändningen

Uppdaterad 2021-05-21 | Publicerad 2021-02-26

Florida Panthers stod för en mäktig vändning hemma mot Dallas Stars.

I den tredje perioden gjorde de tre målen inom 3.11 minuter fram till 3–2-segern.

Bland annat fick Anton Strålman till en läcker fullträff för viktiga kvitteringsmålet.

Florida Panthers och Dallas Stars möttes för tredje gången i den centrala divisionen den här veckan.

Nu studsade Florida Panthers tillbaka efter att ha blivit nollade hemma i 0–3-förlusten senast och 0–2-underläge fram till drygt sex minuter kvar av matchen.

Anton Strålman kvitterade med ett kvickt backskott. Det var andra målet för säsongen för den 34-årige högerskytten från Tibro.

Amerikanske forwarden Frank Vatrano gjorde segermålet framspelad av Alexander Wennberg och Patric ”Bengan” Hörnqvist. Florida Panthers håller undan i tabelltoppen i den centrala divisionen före lokalrivalen Tampa Bay Lightning.

– Vi körde över dem de tio sista minuterna. Det var bara en tidsfråga, det var uppenbart att målen skulle komma. Vi hade ingen tur med puckstudsarna i förra matchen eller innan i den här matchen, men till slut kom det och då lossnade det. Att studsa tillbaka på det här sättet är enormt, man kan inte förlora två matcher i rad, säger kaptenen och centerstjärnan Aleksander Barkov som gjorde reduceringen.

Svensksuccé i Illinois

Totalt blev det sex svenskmål i de elva NHL-matcherna den här natten svensk tid.

Carl Söderberg gjorde mål för tredje matchen i rad när han gjorde 2–0-målet i tom kasse borta mot Columbus Blue Jackets. Den defensive 35-årige forwarden från Malmö har gjort tre mål och två assist på de tre senaste matcherna.

Mattias Janmark spelade fram Patrick Kane till 1–1. Den 28-årige forwarden från Stockholm fortsätter att producera poäng och har gjort sex mål och sex assist på 22 matcher.

Assistkungen Nicklas Bäckström visade vägen med snygga 1–0 i samarbete med amerikanske forwarden Nick Jensen, när Washington Capitals vann hemma mot rivalen Pittsburgh Penguins med 5–2. ”Bäckis” spelade också fram Lars Eller till sista målet i tom bur, innan det hade också Carl Hagelin gjort mål i tom bur.

Den 33-årige centern från Gävle är nu uppe i 699 assist under sin framgångsrika NHL-karriär. Han leder lagets interna poängliga den här säsongen med nio mål och 15 assist på 19 matcher och ligger på sjunde plats i totala poängligan.

Hedman briljerade

De uppmärksammade målen för Erik Brännström och Jesper Bratt kan ni läsa om i separata artiklar.

Victor Hedman stod för en briljant assist till kanadensiske forwarden Yanni Gourde som gjorde sista målet i 3–1-segern i toppmötet mot Carolina Hurricanes i Florida. Övriga inte nämnda svenska assist: Rasmus Dahlin Buffalo Sabres, Victor Olofsson, Buffalo Sabres, John Klingberg, Dallas Stars, Jesper Fast, Carolina Hurricanes.

Florida Panthers får ta in 5000 åskådare på matcherna. Mot Dallas Stars blev publiksiffran 3844 åskådare.

Allt om Hockey-VM 2021: Spelschema, tv-tider och datum
Stanley Cup 2021: Allt om slutspelet i NHL