SHL Svenska hockeyligan

Veteranen hyllar Malmös succémålvakt

Av: 

Tomas Ros

HOCKEY

LEKSAND. För två år sedan jobbade han extra åt Transportstyrelsen och kontrollerade vägtullar.

Nu är Malmö-målvakten Daniel Marmenlind, 23, en vinnare i SHL och spås en fin framtid.

– Han är jätteduktig. Kan mycket väl spela i NHL i framtiden, hyllar veteranen Carl Söderberg.

Daniel Marmenlind samt två-målsskytten Pathrik Westerholm var hjältarna i Malmö i SHL-premiären.

Marmenlind värvades till den här säsongen till Malmö med syftet att vara back up bakom Oscar Alsenfelt, men när den tilltänkte förstemålvakten skadat sig och just nu genomgår rehabilitering har det öppnat upp för den unga Uppsala-killen.

Och som han har tagit chansen och han är en av anledningarna att Malmö gått fram som en slåttermaskin senaste månaden och endast förlorat en match i SHL och under försäsongsmatcherna.

– Det här var kanske inte min bästa match för säsongen. Men vi kommer igen och jag är så nöjd med att vi vann matchen, säger Marmenlind efteråt.

”Var ett speciellt jobb”

Hans hockeyresa är speciell och har inneburit både uppgångar och tuffa perioder.

Han var en stor talang som ung och spelade i landslaget i för 16 till 18 åringar, men därefter kuggade inte allt i.

– Men så tycker jag att det är för de flesta. Tycker många måste gå ned en division för att få självförtroende och speltid, säger målvakten som var lysande mot Leksand på lördagskvällen.

Från att ha varit en talang i både Wings Hockey, där han drillades av Jocke Alftberg, samt i Örebros organisation och fått chansen i en match 2016 i högsta serien valde han att testa Hockeyettan som senior .

En kul detalj är att han inte bara är bra på att stoppa puckar. Han hade också ett extrajobb när han spelade för Visby i hockeyettan där han stoppade eller kontrollerade bilister som inte betalt sin väg-avgift.

– Ja, det var ett speciellt jobb. Men det var roligt på Gotland och sedan fick jag chansen i Västervik. Nu är jag i SHL, men jag är inte nöjd ännu. Jag vill längre, säger han.

Hur menar du?

– NHL. Dit vill jag en dag.

Hemvändaren med beröm

I slutet av SHL-premiären pressade Leksand på och det var stundtals Leksands transatlanter mot SHL-rookien. Speciellt en räddning sticker ut när målet såg ut att vara öppet, men Marmenlind räddade mirakulöst.

– Jag tog den med insidan av benet. Skönt, eftersom det var lite jag som skapade läget för Leksand, säger han.

Det här var också första matchen på länge i SHL för Malmös stora hockeyson, Carl Söderberg, och hemvändaren finner knappt ord för hur duktig han tycker Marmenlind är.

– Han är rörlig och räddar oss. Han kan mycket väl spela i NHL i framtiden, säger NHL-veteranen med nio säsonger i världens bästa liga på sin cv.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Malmö förstörde festen i Leksand

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL Svenska hockeyligan

Malmö Redhawks