100-procentiga skytten avgjorde

Publicerad 2022-03-17

Fem försök, fem mål.

Straffspecialisten Robert Lantosi skönt en viktig bonuspoäng för ett slutspelsjagande Linköping.

– Vi behövde det, säger slovaken i C More efter 3–2-segern i streckmatchen mot Oskarshamn.

Ett formsvagt Oskarshamn har sjunkit i tabellen och dragits in i streckstriden där fyra lag gör upp om två slutspelsplatser.

I kväll mötte smålänningarna Linköping – ett av de lagen.

Det gjorde matchen betydelsefull, men det var Oskarshamn som i praktiken såg ut att gå mot en säkrad slutspelsplats, samtidigt som Linköping var illa ute i den kampen.

Vände tvåmålsunderläge

Efter en mållös förstaperiod var mellanakten bara 1.06 gammal när Kim Rosdahl fixade ledningsmålet i spel fem mot tre.

Knappt åtta minuter senare prickade Brian Cooper in 2–0 med ett snärtigt handledsskott i slottet.

Men östgötarna gav sig inte.

I tredje periodens elfte spelminut reducerade först Jesper Pettersson innan Patrick Russell, bara tre minuter senare lirkade in 2–2.

”Tyder på karaktär”

Matchen gick till förlängning, senare straffar, och då var det dags för Mr. Hundraprocent att kliva fram.

Robert Lantosi hade lagt fyra straffar den här säsongen och gjort mål på samtliga.

När han la Linköpings sista straff fortsatte han på inslagen väg, fintade ner målvakten – och avgjorde matchen.

– Riktigt kul, vi behövde de här poängen. Att komma tillbaka från 0–2 och vinna tyder på vilken karaktär det finns i laget, säger slovaken i C More.

Poängen innebär att Linköping är en poäng bakom Brynäs på sista slutspelsplatsen och två poäng bakom Oskarshamn.