Mejla

Per Bjurman

Bjurman: Nashville borde byta tränare på nytt

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

NEW YORK. Pandemi-slutspelet slutade i fiasko även för svensklaget Nashville Predators.

Nu måste de byta coach – igen.

Det blir inga Stanley Cup-titlar med chefer som föredrar pölsa framför hummer.

De faller ett efter ett nu, storlagen som tillbringat slutklämmen av sommaren i isolation i Edmonton och Toronto i hopp om att vinna Stanley Cup – och efter en gastkramande övertidsthriller mot Arizona på fredagskvällen fick alltså även Nashville Predators packa väskorna och lämna den omtalade bubblan.

Slutet blev exceptionellt bittert. De hämtade först in 0–2-i andra perioden – och kom sedan, under de mest dramatiska omständigheter, tillbaka ytterligare en gång på upploppet, trots att bäste forwarden Viktor Arvidssons vid det laget tvingats avbryta matchen på grund av misstänkt revbensskada. När bara 32 sekunder återstod av ordinarie matchtid lyckades Filip Forsberg piskade in 3–3-kvitteringen.

Blir inte värre

Men kvällen slutade alltså i sorg i alla fall. Fem och en halv minut in i förlängningen föste Coyotes Brad Richardson in en retur på Juuse Saros och plötsligt var Nashvilles säsong över.

Värre blir det inte i hockey.

Samtidigt är slutpunkten signifikativ för hela den här Predators-säsongen. De har haft det bökigt och besvärligt ända sedan grundseriestarten i oktober och spelade aldrig så bra som det anstår ett lag med Stanley Cup-ambitioner. Inte på kontinuerlig basis 

Foto: JASON FRANSON / TT NYHETSBYRÅN

General managern David Poile – som haft sitt jobb sedan färg-tv var en nyhet, snudd på – försökte skaka liv i truppen med ett tränarbyte i januari men det hjälpte föga eftersom han fick för sig att John Hynes skulle vara bättre än sparkade Peter Laviolette.

Hynes gjorde ingen glad under sina fem säsonger i New Jersey och blev själv avskedad av Devils en månad tidigare – bland annat för ett han envisades med att hellre ha mediokra spelare på isen än bra.

Som att välja Opel före Ferrari

Just så har han opererat även i Music City. Gång efter annan har sådana som Rocco Grimaldi och Craig Smith fått mer istid än exempelvis Forsberg, Arvidsson och Ryan Johansen. 

Det är som att välja pölsa när det finns hummer på menyn – eller som att föredra att köra Opel fast en Ferrari står i garaget.

Att byta coach på nytt efter så kort tid känns säkert inte så lockande, men när det finns så utmärkta herrar som Gerard Galant och Bruce Boudreau på marknaden är det precis vad Poile, som byggt sitt lag för att vinna NU, måste göra – innan någon annan, exempelvis likaledes kasst coachade New York Rangers slår till.

Annars blir det aldrig någon Stanley Cup-ring för den gyllene Forsberg-generationen i Nashville.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!