Familjesplittring väntar i Malmö

Av: Henrik Lundgren

Publicerad:
Uppdaterad:

GÖTEBORG. Säsongen är över. 

Efter 1–4 mot Frölunda får sportchefen Patrik Sylvegård jaga nytt.

Och kanske få sonen Marcus Sylvegård att tänka om och stanna i Malmö. 

En klart ansträngd ekonomisk situation gjorde att Malmö Redhawks gick in i säsongen med en rejält nedbantad trupp. Budgetspelare kom in i stället för dyra stjärnor och förväntningarna från omgivningen handlade om bottenstrid och kamp för förnyat kontrakt.

Verkligheten blev en annan, Malmös budgetbygge överträffade förväntningarna rejält och slutade sexa i serien, samma som i fjol trots en rejält mycket billigare trupp.

Men längre än till kvartsfinal räckte det inte.  Efter 1–4 mot Frölunda slutade även kvartsfinalserien 1–4 i matcher.

Stommen har kontrakt

Nu får Malmö till viss del bygga om truppen till nästa säsong, även om stommen redan har kontrakt. Anton Mylläri, Max Görtz, Per Ledin, Kim Rosdahl och Marcus Sylvegård har kontrakt som går ut. Dessutom går lånedealen med Pontus Netterberg ut. Han lär inte bli kvar i Malmö, återstår att se om det blir Växjö igen för honom.

Per Ledin gjorde en överraskande comeback i Malmö i våras, men kontraktet är bara skrivet säsongen ut. 

Emil, Marcus och Patrik Sylvegård.
Foto: BILDBYRÅN
Emil, Marcus och Patrik Sylvegård.

Anton Mylläri, Kim Rosdahl och Max Görtz pågår det fortfarande förhandlingar med. Görtz har ett välbetalt kontrakt, men har sett allt bättre ut under våren och har varit en av Malmös bästa spelare under kvartsfinalserien mot Frölunda.

Marcus Sylvegård har också ett kontrakt som går ut, men för familjen Sylvegård väntar förmodligen splittring till nästa säsong. Brorsan Emil och pappa Patrik blir kvar i Malmö, men det mesta tyder på att Marcus Sylvegård, 19, lämnar för att få till en nytändning. Enligt MrMadhawk är Växjö trolig ny adress.

Nihlstorp ut – Volden in?

Målvakten Lars Volden har redan fått känna på spel i Malmö i vår, inlånad från Pantern. Malmö har redan två målvakter på kontrakt, skrev långtidskontrakt med Oscar Alsenfelt under säsongen, men Christoffer Nihlstorp har bara varit tredjeval under kvartsfinalserien och kan vara på väg bort, för att ersättas av Volden.

Dessutom blir Emil Molin näst intill ett nyförvärv. 26-åringen som öste in mål och poäng för Modo i fjol skadade sig tidigt i höstas och har missat större delen av säsongen för Malmö. 

Bröderna Ponthus och Pathrik Westerholm, från segrande Frölunda, har tidigare sagts vara på gång till Malmö. Men de har tackat nej till klubbens bud och ska i stället vara på gång till finska Lukko Rauma. 

Publicerad:

LÄS VIDARE