Nyquists mål banade väg för Columbusseger

Publicerad 2020-01-23

Columbus segersvit fortsätter.

Gustav Nyquist gjorde ett av målen när laget besegrade Winnipeg med 4–2 och tog sin sjätte raka seger.

Det började trögt för Columbus.

Winnipeg tog ledningen i femte minuten, och i andra perioden hade det kanadensiska laget lyckas behålla avståndet till Columbus med ställningen 3–2.

Men då kvitterade Gustav Nyquist i powerplay. Den 30-årige svensken kastade sig mot buren och kunde styra in pucken efter ett skott från lagkamraten Pierre-Luc Dubois.

Två mål två i rad

Oliver Bjorkstrand kunde sedan sätta slutresultatet 4–3 för Columbus i de sista minuterna.

– Man måste göra klart jobbet, och jag tycker att vi gjorde ett bra jobb och höll fast vid det i kväll. Vi hittade ett sätt att komma tillbaka in i spelet varje gång vi hamnade i underläge och fortsatte bara att spela, säger Bjorkstrand enligt nhl.com.

Columbus målvakt Elvis Merzlikins räddar ett skott från Mathieu Perreault i Winnipeg.

Dansk-amerikanen stod för två av målen – och har nu gjort totalt fyra på de två senaste matcherna. Han har precis kommit tillbaka från en skada och är nu den första spelaren i Columbus historia som gjort mer än ett mål i tre matcher i rad. Bjorkstrand gjorde nämligen även två mål i matchen mot New Jersey den 21 december, hans senaste match innan skadan.

Winnipeg har å sin sida förlorat de fyra senaste matcherna.

I nattens andra NHL-match besegrade Minnesota tabelljumbon Detroit hemma på Xcel Energy Center. Matchens enda svensk-poäng stod Victor Rask för när han spelade fram till Jason Zucker som satte ledningsmålet 3–2. Matchen slutade till sist 4–2.