Publicerad 2017-11-07

Regerande mästarna är utslagna efter totalt 7–8 mot tjeckiska Liberec i CHL.

Fiasko?

– Fiasko ett starkt ord, men jag är oerhört besviken, säger Roger Rönnberg till TV 3.

Regerande mästarna Frölunda är utslagna efter en riktig holmgång mot Liberec. Efter 2–1 på bortaplan förra veckan hade göteborgarna allt i egen hand när de skulle spela till sig en kvartsfinalsplats i CHL.

När 50 sekunder återstod av matchen ledde också Frölunda med totalt 7–6 men då i spel fyra mot fyra kvitterade tjeckerna och bara minuter in i förlängningen avgjorde hemmalaget.

Därmed ryker svenskarna redan i åttondelsfinalen.

– Jag tycker överlag att vi inte gör någon dålig match. Vi gör ingen kanonmatch men ingen dålig match, säger Roger Rönnberg till TV 3.

TV3:s fråga: Är det här din tufaste tid i Frölunda?
Det är det. Det har tagit längst tid att sätta ihop årets lag av alla säsonger jag varit här. Vi är vana att vara en lagmaskin den här tiden på året. Nu får vi vara på helspänn och jobba oss ur den.

Är det då ett fiasko att bli utslagen redan i åttondelsfinalen?

– Fiasko ett starkt ord, men jag är oerhört besviken.

Malmö Redhawks är utslagna ur Champions Hockey League efter sammanlagt 2–4 mot tjeckiska Trinec efter två möten.

I hemmamötet förra veckan blev det 2–1-förlust och ikväll på bortaplan blev det samma siffror efter att skåningarna inte lyckades få hål på tjeckerna först sent i den tredje perioden genom Lars Bryggman. Ett mål som betydde 1–1, men när sedan Peter Andersson tog ut Oscar Alsenfelt avgjorde Trinec.

Därmed slutar Redhawks resa i åttondelsfinalen.