Buffalos galna inledning – gjorde tre mål på två minuter

Publicerad 2022-11-23

Det var som att allt gick Buffalo Sabres väg i matchinledningen.

Efter 2.13 hade Rasmus Dahlins lag redan gjort tre (!) mål.

– Vi kom till matchen med ett uppdrag, säger forwarden Alex Tuch enligt nhl.com.

En åtta matcher lång förlustsvit är bruten för Buffalo Sabres. I bortamatchen mot Montreal Canadiens lossnade det rejält.

Sabres vann med klara 7–2.

– Äntligen, säger svenske stjärnbacken Rasmus Dahlin enligt Buffalo News.

Galen start

Forwarden Alex Tuch pratade efter segern om att Buffalo ”kom till matchen med ett uppdrag”. Och det syntes att de var laddade från första pucksläpp.

PLUS: Lönelista 2022: Så mycket tjänar spelarna i hockeyallsvenskan

Redan efter 52 sekunder hade man ledningen med 2–0. En minut och 21 sekunder senare utökade Sabres till 3–0.

– Vi gick hårt mot mål direkt, fick pucken djupt och spelade enkelt, förklarade Tuch den galna inledningen.

Dahlins poänglada natt

Bland Buffalo spelarna var det flera som hade en rolig offensiv kväll.

Rasmus Dahlin stod för tre poäng, där han bland annat dunkade dit 1–0 redan efter 35 sekunder. Alex Tuch gjorde, likt sin svenske lagkamrat, ett mål och två assist. Tage Thompson gjorde fyra, men poängladast var Jeff Skinner med sina fem.

Tränaren Don Granato var mest glad över att Buffalo lyckades vinna igen.

– En tyngd har lyft från mina axlar, säger han enligt Buffalo News.

New York Rangers lyckades vända och vinna borta mot Los Angeles Kings. 0–2-underläget efter första perioden blev till 3–2-ledning med 40 minuter spelade. Och när matchen var över hade Chris Kreider avgjort den med sina två mål i sista perioden.

Rangers vann med 5–3.

Köp dina hockeytröjor i Sportbladet Shop här!