Troja/Ljungby har hugg på hockeyallsvenskan

Ragnewall hjälte för andra matchen i rad

Publicerad 2021-04-24

Troja tar täten i racet mot hockeyallsvenskan.

Men det krävdes en monsterräddning i slutsekunderna av Wictor Ragnewall – för andra matchen i rad.

– Vi verkar gilla den här typen av avslutningar, det har varit uddamålssegrar hela playoffen och även nu i kvalserien. Vi drar till med lite spänning, säger matchhjälten till Sportbladet.

SE HELA SLUTSPELET I HOCKEYETTAN LIVE
HÄR

Det har legat i luften att dubbelmötet mellan topptippade Troja och Nybro skulle bli utslagsgivande för kvalseriens utveckling och efter lagens första sammandrabbning ser det onekligen ut som fördel Troja.

Hemmalaget kom ut starkt och satte tidigt hård press i offensiv zon och belönades snabbt efter att Alexander Bjurström hittat 1–0 från den högre tekningscirkeln.

Nybro fick inledningsvis svårt att skapa lägen mot ett tajt Trojaförsvar och även om spelet öppnades upp mer i andra var det åter i de rödkläddas favör.

I boxplay kom nästa smäll för Vikings efter att Noa Lindqvist-Muci snappat upp en puck i boxplay och läckert stänkt in 2–0 för hemmalaget.

Fabian Ilestedt lyckades förvisso reducera strax därpå men det dröjde inte många minuter innan Karl Olofsson serverats öppet mål av William Romfors och laddat hem 3–1.

”Går bara av sig själv”

Den tredje perioden fortsatte med ett Nybro som febrilt sökte reducering och en sådan skulle till sist komma.

Med tre minuter kvar av matchen dundrade Anton Schagerberg in pucken via stolpen och blåste liv i matchen.

Och med bara sekunder kvar av matchen fick han chansen på nytt men Wictor Ragnewall stod för en monsterräddning, precis som senast mot Mariestad, och Trojasegern var ett faktum.

– Det känns skönt, man är så inne i det att det bara går av sig själv. Men samtidigt är det förstås extra skönt när det bara är ett mål som skiljer, säger Ragnewall.