Chicago vände och vann – på tio minuter

Publicerad 2021-04-22

NEW YORK. När tio minuter återstod av säsongens viktigaste match befann sig Nashville i 4-1-ledning och såg ut att ha befäst sin position ovanför slutspelsstrecket.

Men mot alla odds kom Chicago tillbaka och vände och vann.

– Vi lyfte foten från gaspedalen. Det går inte i såna här matcher, säger coachen John Hynes.

Predators och Blackhawks är, tillsammans med Dallas Stars, indragna i direkt, ursinnig kamp om den fjärde och sista slutspelsplatsen i Central-divisionen, så nattens tillställning i United Center i Chicago var en måste-match för bägge lagen.

Och som sagt: Det såg länge ut som att gästerna från Nashville, som just nu parkerar på den där fjärdeplatsen, skulle vinna och dryga ut avståndet till de jagande rivalerna. De hade de facto ledningen med 4-1 med mindre än tio minuter kvar av ordinarie matchtid.

Men då kom Hawks i en lika oväntad som tung forcering och prickade in tre fullträffar inom loppet av knappt tre minuter – och sedan avgjorde Brandon Hagel på övertid.

– Vi lyfte foten från gaspedalen. Det går inte mot någon motståndare i NHL och absolut inte i såna här matcher, säger coachen John Hynes.

– Men vi får dra lärdom av den sekvensen i tredje perioden. I övrigt gjorde vi många bra saker ikväll och det var ändå lyckat att vi bärgade en viktig poäng.

Jo, men faktum är att Dallas, med tre matcher färre spelade, kan gå ikapp redan kommande natt – när de möter avsågade Detroit.

Viktor Arvidsson och Mattias Ekholm stod för varsin grann assist i nattens match.

I Glendale utanför Phoenix var det Coyotes som skulle försöka försvara sin fjärdeplats i Väst-divisionen – som också St. Louis Blues, San Jose Sharks och i någon mån även Los Angeles Kings utmanar om. Och det började bra. Christian Dvorak gjorde 1-0 i första perioden. Men starka Wild kom ikapp i andra och vände i tredje och vann till slut med 4-1.